Mediterraans lamsvlees

    Mediterraans lamsvlees

    19keer bewaard
    45min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Met een paar verse ingrediënten, uiterst eenvoudig bereid, zet u een gezellige, huiselijke maaltijd op tafel. Tijdens het roosteren krijgen de aubergines en sjalotten een intense smaak die perfect past bij mals, sappig lamsvlees. Serveer met een warm, krokant broodje.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetl. olijfolie
    • 1 theel. balsamico- of rodewijnazijn
    • 4 magere lamsschijven, vetrandjes verwijderd
    • 2 theel. zwarte peperkorrels
    • 1 theel. komijnzaad
    • 250 g sjalotten
    • 2 grote aubergines
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 400 g kerstomaatjes, ingeprikt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. 1 eetl. olijfolie vermengen met azijn en daarmee het vlees aan beide kanten insmeren. De peperkorrels grof malen, vermengen met komijn en het vlees ermee bestrooien. Druk de kruiden licht aan. Leg de stukken vlees naast elkaar in een glazen schaal en laat deze afgedekt enkele uren in de koelkast marineren.
    2. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Doe de sjalotten in een grote, hittebestendige kom en overgiet ze met kokendheet water. Laat ze zo 2-3 min. staan. Afgieten, pellen en weer in de kom doen.
    3. De uiteindes van de aubergine snijden en het vruchtvlees in blokjes van 2-3 cm snijden. Vermengen met de sjalotten en hierover 2 eetlepels olie sprenkelen. Geperste knoflook toevoegen en de groenten goed omscheppen.
    4. Een grote braadslee met zware bodem op het fornuis op matig vuur verhitten en hierin de stukken vlees aan elke kant 1 minuut aanbraden. Neem ze uit de braadslee en leg ze terug in de schaal met marinade.
    5. Schep de groenten in de hete braadslee en spreid ze goed uit. Rooster ze 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze halfgaar zijn. Schik de stukken vlees op de groenten en sprenkel de uitgelopen sappen erover. Plaats de braadslee nog 10 minuten in de oven.
    6. Verdeel de kerstomaatjes over de groenten en zet de braadslee nog 8-10 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn en het vlees de gewenste gaarheid heeft. Strooi er fijngesneden koriander en zout en peper naar smaak over. U kunt het gerecht opdienen in de braadslee.

    GARNEREN MET

    fijngesneden koriander

    variatie

    • Voor een vegetarische versie vervangt u het vlees door kaas. Bestrooi aubergine en sjalot met wat komijn en rooster ze 25-30 min. Halverwege keren. Verdeel de tomaatjes over de groenten en rooster ze nog 5 minuten. Schik vervolgens 225 g in plakjes gesneden mozzarella of haloumi op de groenten en zet de braadslee nog 5 minuten in de oven. Bestrooi het gerecht met olijven of pijnboompitten.

    INFO

    huiselijk * 338 g groente & fruit * 355 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    SuzanneAlkema
    0

    Zelf geen fan van aubergine, toch geprobeerd. Niet helemaal wat ik verwacht had. Het lamsvlees was ietwat droog. - 19 nov 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren