Mediterrane hamburgers met pittige tomatensalsa

    Mediterrane hamburgers met pittige tomatensalsa

    27keer bewaard
    20min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Zongedroogde tomaatjes, knoflook en kruiden geven deze hamburgers een mediterrane smaak, terwijl de tomatensalsa met chilipeper voor een pittig accent zorgt. Nog een voordeel is dat u met zelfgemaakte hamburgers minder vet kunt gebruiken en zelf de smaak kunt bepalen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g mager rundergehakt
    • 25 g volkorenbroodkruim
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 40 g zongedroogde tomaatjes op olie (potje), in kleine stukjes
    • 2 eetl. korianderblad, fijngesneden
    • 4 hamburgerbroodjes
    • 50 g rucola
    • Voor de tomatensalsa
    • 225 g rijpe trostomaten, in kleine stukjes
    • 1 rode paprika, zaad verwijderd en in kleine stukjes
    • 1/2 matig scherpe groene chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 1 rode chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 1 theel. balsamico
    • 1 eetl. bieslook, fijngesneden
    • 1 eetl. korianderblad, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Grill of barbecue op matige stand voorverwarmen (of verhit een gietijzeren geribbelde grillpan op matig tot hoog vuur). In een kom gehakt vermengen met broodkruim, knoflook, zongedroogde tomaat en koriander. Alles met de hand goed vermengen.
    2. Vorm het gehaktmengsel tot 4 platte hamburgers van ca. 10 cm doorsnee (of op de maat van de broodjes).
    3. Bestrijk het grillrooster (of de grillpan) licht met olie en grill de hamburgers aan elke kant 3-4 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
    4. Alle ingrediënten voor de salsa in een kom vermengen en zout en peper naar smaak toevoegen. U kunt ook een keukenmachine gebruiken: gebruik de pulseerknop om de gewenste consistentie te verkrijgen.
    5. Snijd de broodjes open en rooster ze kort. Beleg ze met wat rucola en vervolgens de hamburgers. Schep op elke hamburger 1 eetl. salsa. Klap de broodjes dicht en serveer ze direct.

    kokstip

    • Maak de hamburgers van tevoren klaar. Afgedekt met keukenfolie kunt u ze 2 dagen in de koelkast bewaren, of een maand in de diepvries. Laat ze ontdooien alvorens ze opnieuw te verwarmen. De salsa kunt u een dag van tevoren bereiden en tot gebruik in de koelkast bewaren.

    INFO

    533 kcal. * vooraf bereiden * 120 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren