Mediterrane kip met kruimelkorstje

    Mediterrane kip met kruimelkorstje

    5keer bewaard
    1uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een kleurig gerecht met stukjes kipfilet en geroosterde aubergine, courgette en rode paprika in een kruidige tomatensaus met olijven, en afgemaakt met een knapperig kruimellaagje.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 kipfilets met vel (poelier)
    • 3 takjes rozemarijn
    • 1 aubergine, in blokjes van 2 cm
    • 2 kleine courgettes, in blokjes van 2 cm
    • 1 rode paprika, zaad verwijderd in ruitjes van 2 cm
    • 1 eetl. olijfolie (of olie van de zongedroogde tomaatjes)
    • 400 g kleingesneden tomaten uit blik, met kruiden
    • 12 ontpitte zwarte olijven
    • Voor het kruimellaagje
    • 125 g havervlokken
    • 40 g koude boter, in kleine blokjes
    • 50 g zongedroogde tomaatjes op olie (potje), uitgelekt
    • 2 theel. oregano, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De oven voorverwarmn op 190°C/gasstand 5. Trek het vel van de kipfilets een beetje los en stop bij elke filet een takje rozemarijn tussen vlees en vel. Leg de kipfilets in een grote ovenschaal en braad ze 5 min. aan in de oven.
    2. In een kom aubergine, courgette en paprika omscheppen met olie. Schuif de kipfilets opzij en schep de groenten ertussen. Plaats de schaal 20 minuten in de oven, schep de groenten om en zet de schaal nog 5-10 minuten terug, tot de groenten mooi kleuren en de kip gaar is.
    3. Intussen het kruimelmengsel maken: de havervlokken in een keukenmachine grof hakken. Boter toevoegen en deze er met de pulseerknop doorheen werken, tot een kruimelig deeg ontstaat. Dep de zongedroogde tomaatjes doorm et keukenpapier en knip ze met een keukenschaar in kleine stukjes. Met de oregano door het kruimelmengsel scheppen.
    4. De kipfilets op een bord leggen en warmhouden. Voeg de kleingesneden tomaten en olijven toe aan de ovenschaal, plus wat zout en peper. Zet de ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten in de oven. Intussen rozemarijn en vel van de kipfilets verwijderen en het vlees in stukjes van 2-3 cm snijden.
    5. Schep de blokjes kip door het groentemengsel. Strooi het kruimelmengsel erover, met name over de groenten die al mooi bruin gekleurd zijn. Bak alles onafgedekt nog 20 minuten tot het kruimellaagje goudbruin en knapperig is.

    INFO

    328 g groente & fruit * 405 kcal. * groente-festijn

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren