Mediterrane kipschotel met olijven

    Mediterrane kipschotel met olijven

    48keer bewaard
    50min


    49 personen hebben dit gemaakt

    Een zuidelijke kipschotel in prachtige kleuren. Ui, tomaat en rode paprika vormen een heerlijke groentemelange voor de stukken kip; pittige chorizo, zongedroogde tomaatjes, rozemarijn en olijven leveren de smaak van het Middellandse Zeegebied. Serveer er knapperig brood bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 2 uien, grofgehakt
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 1 eetl. rozemarijnnaaldjes, fijngesneden
    • 40 g chorizo, in kleine stukjes
    • 2 grote rode paprika's, zaad verwijderd en in stukjes
    • 40 g zongedroogde tomaatjes, in stukjes
    • 400 g kleingesneden tomaten uit blik
    • 3 eetl. witte wijn
    • 4 kipfilets of grote kipkarbonades, ontveld en ontbeend (totaal ca. 450 g)
    • 50 g ontpitte olijven (zwarte, groene of een mengsel van beide)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. In een grote braadpan of diepe koekenpan de olie verhitten en hierin ui met rozemarijn 15 minuten op matig vuur bakken tot de ui licht gekleurd is. Daarbij regelmatig omscheppen.
    2. Chorizo en paprika toevoegen en enkele minuten op matig vuur meebakken tot de worst licht kleurt. Wederom regelmatig omscheppen.
    3. Zongedroogde tomaatjes en tomaten uit blik met vocht toevoegen. Schenk de wijn erbij. Op smaak brengen met wat versgemalen zwarte peper (zout is waarschijnlijk overbodig, omdat worst, tomaten en olijven al zout leveren). Schep het mengsel om en breng het aan de kook.
    4. Schep de stukken kip door de saus. Breng deze opnieuw aan de kook en draai het vuur laag. Laat de stoofschotel afgedekt 25-30 min. pruttelen tot kip en groenten gaar zijn. (Tot hier toe kunt u de stoofschotel voorbereiden. Bewaar hem in de koelkast of vries hem in. Laat hem voor het serveren goed doorwarmen.)
    5. Schep er kort voor serveren de olijven door.

    variatie

    • Laat chorizo, paprika en zongedroogde tomaatjes achterwege en maak een saus van 3 blikken kleingesneden tomaten (à 400 g) en 2 eetl. tijm- of lavendelhoning. Laat deze saus onafgedekt 30 min. pruttelen. Strooi kort voor het serveren 50 g geroosterd amandelschaafsel over de stoofschotel.

    INFO

    vooraf bereiden * 280 g groente & fruit * 293 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (7)

    berts
    van
    1

    Verrassend lekker, vervang de worstjes door cajun!! Heerlijke stoofschotel - 21 apr 2014

    allrecipes
    1

    @jthhendriks: het is zeker mogelijk om recepten te printen. Even scrollen met de muis, dan verschijnt de menu-balk, en midden in deze bewegende balk kunt u op het printer-symbool drukken. - 11 nov 2013

    van
    0

    Mmmm!! - 27 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren