Rundvleesenchiladas

  • 16keer bewaard
  • 45min

Gebakken maïstortilla's gevuld met gebakken rundvlees, ui en pepers, overgoten met tomatensaus, zure room, lente-uitjes en Cheddar kaas.

sal

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 175g gehakte ui
  • 450g runder steak, in reepjes
  • 1 theelepel knoflook, fijngesneden
  • 1 (200g) pot jalapeno pepers, uitgelekt en in stukjes
  • 900ml tomatensaus (in twee delen)
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 (300g) pakket maïstortilla's
  • 125ml verse salsa
  • 100g gehakte zwarte olijven
  • 275g geraspte cheddar kaas
  • 125 ml zure room
  • 5 eetlepels lente-ui, fijngesneden

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

  1. Verwarm de oven voor op 180 C / Gasovenstand 4. Vet een grote bakplaat/ovenschaal lichtjes in.
  2. Fruit de ui in een grote koekenpan op middelmatig vuur tot ze bijna doorzichtig zijn. Roer de rundersteak, knoflook en pepers erdoor en roerbak tot het vlees niet meer roze is. Schenk de (eerste helft) tomatensaus erbij en chilipoeder. Meng goed door en verwarm goed door. Haal van het vuur.
  3. Lepel wat van het vleesmengsel op een tortilla en voeg een beetje salsa, cheddar en olijven toe. Vouw de tortilla op en leg op de voorbereide bakplaat/ovenschaal. Herhaal dit voor de overgebleven tortilla's, maak hierbij het vleesmengsel helemaal op. Bewaar 50g cheddar kaas om mee te bestrooien.
  4. Schenk de andere helft tomatensaus en de zure room over de tortilla's. Bestrooi met lente-ui en cheddar kaas. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het heet is en gaat borrelen.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

Jolien29
van
0

Heerlijk, maar doe gerust de helft minder jalapeno's er in! - 14 aug 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties