Mexicaanse arroz rojo

    Mexicaanse arroz rojo

    19keer bewaard
    1uur5min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze traditionele Mexicaanse rijstschotel is op smaak gebracht met pittige chorizo en chilivlokken. Serveer er guacamole en bloemtortilla's bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 75 g chorizo, in kleine stukjes
    • 1 ui, versnipperd
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 200 g langkorrelige zilvervliesrijst, afgespoeld
    • 800 g kleingesneden tomaten uit blik
    • 1/2 eetl. tomatenpuree
    • 140 g diepvriesdoperwten
    • 1 laurierblad
    • 2 dl groentebouillon of water
    • 1/2 theel. chilivlokken, of naar smaak
    • 1/2 theel. suiker
    • 140 g maïs uit blik, uitgelekt en afgespoeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. In een grote (braad)pan met zware bodem en goed sluitend deksel de olie verhitten en daarin de chorizo 2 minuten op matig vuur bakken. Ui en knoflook toevoegen en het mengsel 3-5 minuten omscheppen.
    2. De rijst toevoegen en deze 1 minuut meebakken. Tomaat met vocht toevoegen, plus tomatenpuree, doperwten, laurier, bouillon, chilivlokken en suiker. Alles aan de kook brengen en af en toe roeren. Draai het vuur laag en laat de rijstschotel afgedekt 30-40 minuten sudderen tot de rijst gaar is en alle bouillon is opgenomen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    3. Neem de pan van het vuur en schep de maïs door de rijstschotel. Laat de arroz rojo (rode rijst) afgedekt 5 minuten rusten. Verwarm ondertussen de tortilla's onder een hete grill. Garneer de arroz rojo met plukjes koriander en partjes limoen en serveer met de tortilla's en guacamole.

    Variatie

    In Mexico wordt deze populaire ‘rode rijst’ gemaakt met verse, felrode, sappige tomaten. Voor dit recept kunt u in plaats van bliktomaten 600 g verse tomaten met veel smaak gebruiken. Verwijder het zaad, snijd het vruchtvlees klein en gebruik 6 dl bouillon (of water) in plaats van 2 dl.

    Serveren

    Garneer met partjes limoen en takjes koriander en serveer met bloemtortilla's en guacamole.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    - 01 feb 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren