Mexicaanse groenteschotel

  • 33keer bewaard
  • 50min

Geroosterde groenten geven een geurige maaltijd als u ze serveert met kidneybonen, tomatensaus en een romig gratinlaagje. Dit is een vegetarische maaltijd die zeker bij kinderen in de smaak zal vallen; serveer er warme bloemtortilla's bij.

Lidy Nooij

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1 rode ui
  • 2 grote tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 grote rode of gele paprika, zaad verwijderd en in ruitjes van 2 cm
  • 1 kleine venkelknol of 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 1 grote courgette, in dikke plakjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 280 g artisjokhart op olie (potje)
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 1 theel. paprikapoeder of milde chilipoeder
  • 1/2 theel. komijnpoeder
  • 400 g kleingesneden tomaten uit blik
  • 400 g rode kidneybonen of pintobonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
  • 200 g magere kwark
  • 1 1/4 dl halfvolle melk
  • 85 g pittige kaas, geraspt
  • 2 eetl. gedroogd volkorenbroodkruim

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Snijd de ui overlangs doormidden en vervolgens in dunne partjes. Doe deze samen met knoflook, paprika, venkel (of bleekselderij) en courgette in een plastic zak en voeg olijfolie toe. Schud even, zodat de stukken groente licht ingevet worden, en leeg de zak boven een ondiepe ovenschaal.
  2. Voeg de uitgelekte artisjokharten toe en schep de groenten door elkaar. Oregano, paprika- of chilipoeder en komijn erover strooien. Goed mengen en de groenten 15 minuten in de oven roosteren.
  3. Tomaat en bonen toevoegen. Goed mengen en de schaal nogmaals 10 minuten in de oven zetten.
  4. Intussen kwark en melk vermengen en over de groenten verdelen. Geraspte kaas vermengen met broodkruim en dit erover strooien. Zet de ovenschaal nog 10-15 minuten in de oven tot het bovenlaagje mooi kleurt.

variaties

• Voor een niet-vegetarische versie kunt u de bonen vervangen door geroerbakte reepjes kalkoen. * • Gebruik eens Spaanse manchegokaas, en vervang de kwark door ricotta met ca. 10% vet.

INFO

337 g groente & fruit * 366 kcal.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

maritmekenkamp
3

- 26 jul 2012

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties