Midden-Oosterse salade

    Midden-Oosterse salade

    10keer bewaard
    17min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze snelle en gemakkelijke salade, fattoush geheten, maakt u met stukjes knapperig geroosterd pitabrood en fijngesneden kruiden: een heerlijk, licht gerecht dat op ieder moment van het jaar de herinnering aan de zomer kan oproepen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 grote pitabroodjes, eventueel met sesamzaad
    • 4 eetl. olijfolie
    • sap van 1 citroen
    • 2 eetl. fijngesneden korianderblad
    • 2 eetl. fijngesneden munt, plus extra blaadjes ter garnering (indien gewenst)
    • 1/2 komkommer, in blokjes van 1 cm
    • 4 grote tomaten, kleingesneden
    • 4 bosuitjes, in schuine stukjes
    • 400 g kikkererwten of oogbonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:17min 

    1. Verwarm de pitabroodjes 1 min. in een broodrooster, zodat de helften gemakkelijk uit elkaar te trekken zijn, en snijd ze horizontaal doormidden. Rooster de helften tot ze knapperig zijn en licht kleuren. Scheur of snijd ze in stukjes.
    2. In een maatbeker of kommetje olijfolie en citroensap met een vork opkloppen. De fijngesneden kruiden en zout en peper toevoegen.
    3. Komkommer, tomaat, bosui en kikkererwten of bonen in een schaal met de dressing besprenkelen en alles goed door elkaar scheppen. Vlak voor u de salade serveert de stukjes pitabrood erdoor scheppen en indien gewenst de salade garneren met extra blaadjes munt.

    Variaties

    • Vervang de bosuitjes door gesnipperde rode ui. * • Gebruik 200 g linzen (uit blik, afgespoeld) in plaats van kikkererwten of oogbonen.

    Extra lekker

    Zachte, voorgeweekte abrikozen, zonnebloempitten of verkruimelde geitenkaas zijn ook erg lekker om aan deze salade toe te voegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren