Asperge-doperwtensoep met munt

Asperge-doperwtensoep met munt

1keer bewaard
30min


1 persoon heeft dit gemaakt

Verse asperges en doperwten vormen een topcombinatie in deze frisse en snelle soep met fromage frais of kwark en geroosterde pijnboompitten. Serveer hierbij roggebroodruitjes met ricotta en pesto (zie deze website).

Lidy Nooij

Ingrediënten
Porties: 4 

 • 200 g groene asperges
 • 1 eetl. olijfolie
 • 2 sjalotten, versnipperd
 • 175 g aardappels, gepeld en kleingesneden
 • 140 g diepvriesdoperwten
 • 6 1/2 dl groentebouillon (van blokjes)
 • plukje munt
 • 4 eetl. fromage frais, kwark of cottage cheese
 • 40 g geroosterde pijnboompitten

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

 1. Breek of snijd de houtige onderkanten van de asperges. De punten afsnijden en apart zetten. Snijd de stengels van de asperges in stukjes.
 2. In een grote, zware pan de olie verhitten en hierin sjalotjes, aspergestengels en aardappels afgedekt 6-8 minuten op een matig vuur bakken tot ze bijna gaar zijn. Daarbij af en toe omscheppen.
 3. Een handje doperwten apart zetten en de rest samen met bouillon en munt aan de pan toevoegen. De soep nog enkele minuten laten koken tot aardappels en doperwten gaar zijn. Wat zout en peper toevoegen en de soep in een keukenmachine of blender pureren. Terugschenken in de pan.
 4. De aspergepunten en de resterende doperwten 2 minuten in een pan kokend water blancheren. Afgieten. De soep weer aan de kook brengen en de aspergepunten en doperwten erdoor roeren. Schep de soep in kommen, voeg aan elke kom een schepje fromage frais toe en strooi er wat pijnboompitten over.

Variatie

Vervang de groene asperges door witte asperges; schil deze voor gebruik.

… nog sneller

De soep is nog sneller klaar als u in plaats van aardappels 125 g aardappelpuree van de vorige dag toevoegt, of de soep bindt met instantaardappelpuree (1/2 zakje). De kooktijd in stap 2 wordt dan 3-4 min.

… in de winkel

Kijk in de supermarkt naar kant-en-klaar geroosterde pijnboompitten: handig om in huis te hebben als u weinig tijd hebt. Ook andere noten worden geroosterd en wel verkocht, bijv. amandelen en hazelnoten.

Recent bekeken

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren