Soep-uit-eigen-tuin met parmaham

    Soep-uit-eigen-tuin met parmaham

    2keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Groenten van het seizoen worden bereid in runderconsommé en aangevuld met parmaham: het resultaat is een verfijnde, vullende en gemakkelijke soep. Serveer hierbij pitabroodjes met kaas en chutney.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 dl runderconsommé uit blik
    • 1 ui, versnipperd
    • 1 stengel bleekselderij, kleingesneden
    • 1/2 venkel, kleingesneden
    • 1 kleine koolrabi of -raap, geschild en kleingesneden
    • 1 vastkokende aardappel, geschild en kleingesneden
    • 1 laurierblaadje
    • 75 g magere parmaham, in flinters
    • 4 blaadjes savooiekool, dikke nerven verwijderd en in dunne reepjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een grote pan de consommé met 1 dl water aan de kook brengen. Ui, bleekselderij, venkel, koolrabi of koolraap en aardappel toevoegen. Breng de consommé weer aan de kook.
    2. Het laurierblad toevoegen, het vuur laag zetten en de soep afgedekt ong. 10 minuten zachtjes laten koken tot de groenten bijna gaar zijn.
    3. Ham en kleingesneden kool toevoegen. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat deze afgedekt nogmaals 5 minuten koken tot de kool gaar is. Op smaak brengen met zout en peper. Laurierblad eruit halen, de soep in kommen scheppen en serveren.

    Variatie

    Kies voor deze soep de groenten van het seizoen. Gebruik voor een vegetarische versie 1 liter groentebouillon, laat de ham achterwege en gebruik in plaats daarvan in stap 3 400 g Puy-linzen (uit blik, afgespoeld).

    Combineren

    Geschikte groentecombinaties voor deze soep zijn bijv. in de zomer: wortel, doperwten, aardappel en bosui; of in de winter: pastinaak, bleekselderij, prei en aardappel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren