Mosselen met Pernod

    Mosselen met Pernod

    8keer bewaard
    35min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Pernod geeft deze malse mosselen een verfijnd anijsaccent, en als u er knapperig brood bij serveert om het smakelijke kookvocht op te dippen, hebt u hieraan een complete maaltijd. Mosselen bevatten weinig vet maar veel mineralen, waaronder ijzer en zink.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 25 g boter
    • 2 preien, in smalle ringen
    • 1 venkelknol, in dunne plakjes
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 1 1/4 dl groentebouillon
    • 4 eetl. Pernod
    • 2 kg mosselen (zie kokstip)
    • 4 eetl. slagroom
    • 2 eetl. fijngesneden peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Neem een pan waar de mosselen goed in passen. Verhit hierin de boter en fruit prei, venkel en knoflook 5 min. op middelhoog vuur.
    2. Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook. Laat de groenten met het deksel op de pan 8-10 min. zachtjes koken. Voeg de Pernod toe en breng het geheel weer aan de kook.
    3. Voeg de mosselen toe en stoom ze afgedekt 4-5 min. op middelhoog vuur tot de schelpen zich openen. Schud de pan tussentijds af en toe om. Verwijder mosselen die gesloten blijven.
    4. Schenk het resterende kookvocht door een zeef in een pannetje, roer er de room en peterselie door en verwarm dit, maar laat het niet koken. Voeg zout en versgemalen zwarte peper toe. Houd mosselen en groenten intussen warm in de afgesloten pan. Schep ze vervolgens in een grote, voorverwarmde schaal en schenk de saus erover. Serveer direct.

    kokstip

    • Verse mosselen worden door de producent schoongeboend en van hun baarden ontdaan, maar het kan geen kwaad ze nog even na te kijken en eventueel vuil met een borsteltje te verwijderen. Spoel de schelpen af onder de kraan. Tik mosselen die ‘openstaan’ even tegen de rand van het aanrecht: als ze zich daarna niet sluiten, zijn ze niet geschikt voor consumptie.

    variatie

    • In plaats van Pernod kunt u ook Griekse ouzo of droge witte wijn gebruiken.

    INFO

    120 g groente & fruit * 284 kcal. * vers uit de zee

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren