Hummus met rode biet

    Hummus met rode biet

    4keer bewaard
    1uur45min


    66 personen hebben dit gemaakt

    Een klassieke humus op basis van kikkererwten, ui, tahini, knoflook, citroen, komijn en olijfolie, en vervolgens op kleur en smaak gebracht met rode biet.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 226 gr gedroogde kikkererwten
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 450 gr rode biet
    • 7 eetlepels tahini
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 4 eetlepels vers citroensap
    • 1 eetlepel komijnpoeder
    • 4 eetlepels extra virgin olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. In een grote kom de kikkererwten onder water zetten en een nacht laten weken.
    2. De kikkererwten afgieten en in een grote, zware sauspan scheppen. Ui toevoegen, onder water zetten en op een middelhoog vuur aan de kook brengen. 1 uur laten koken tot de kikkererwten heel gaar zijn. Afgieten en 250 ml van het afgegoten kookvocht apart houden en laten afkoelen.
    3. Intussen in een grote sauspan de ongeschilde beetwortel onder water zetten en op een middelhoog vuur aan de kook brengen. Zacht koken, afgieten en de beetwortel laten afkoelen alvorens de schil te verwijderen en in stukjes te snijden.
    4. De beetwortel in blender of keukenmachine pureren. Kikkererwten, ui, tahini, knoflook, citroensap en komijn toevoegen en tot een glad geheel mengen. Terwijl de machine draait langzaam het bewaarde vocht en de olijfolie toevoegen. Doorgaan met pureren tot het geheel grondig gemengd is. Een scheutje olijfolie erover schenken alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren