Noedels met tahoe

    Noedels met tahoe

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    Maak dit als eerste!

    Sobanoedels zijn heel populair in het noorden van Japan; ze worden gemaakt van boekweit en hebben een wat nootachtige smaak. In dit snelle, eenvoudige gerecht combineert u deze dunne, bruine noedels met eiwitrijke, geroerbakte tahoe en knapperige waterkastanjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. donkere sojasaus
    • 2 eetl. droge sherry
    • 2 theel. sesamolie
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 1/2 theel. chilivlokken
    • snufje kristalsuiker
    • 250 g stevige tahoe (tofu), uitgelekt en in blokjes
    • 250 g sobanoedels (natuurvoedingszaak)
    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 250 g paksoi, in dunne reepjes
    • 220 g waterkastanjes uit blik, uitgelekt en in plakjes
    • 2 eetl. sesamzaad, geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. In een kom sojasaus, sherry, sesamolie, knoflook, chilivlokken en suiker met een vork opkloppen en hierin de blokjes tahoe omscheppen. Afgedekt apart zetten. (Laat ze indien mogelijk een poosje staan.)
    2. Een grote pan met water aan de kook brengen en de noedels hierin volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar koken. In een vergiet afgieten en goed laten uitlekken.
    3. Terwijl de noedels gaarkoken een wok of grote, diepe koekenpan verhitten. De olie erin schenken, de tahoe laten uitlekken (de marinade opvangen) en de blokjes ong. 30 seconden roerbakken. Paksoi en waterkastanjes toevoegen en alles nog even omscheppen.
    4. De gare noedels en de resterende marinade aan te pan toevoegen. Alles nog 1-2 minuten roerbakken tot de paksoi geslonken is en het gerecht goed warm. Sesamzaad erover strooien en serveren.

    INFO

    118 g groente & fruit * 395 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren