Noedelsalade met gembereend en pittige pindadressing

    Noedelsalade met gembereend en pittige pindadressing

    7keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Thaise smaakmakers geven deze elegante noedelsalade veel pit. Gebraden eend vormt een krachtig tegenwicht voor zachte noedels en knapperige taugé, maïskolfjes en paksoi, omgeschept met pittige peper.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetl. vissaus of sojasaus
    • 2 eetl. oosterse sesamolie
    • 1 eetl. bruine basterdsuiker
    • 50 g verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • 4 eendenborsten, ca. 190 g per stuk
    • 250 g minimaïskolfjes
    • 200 g middelfijne eiernoedels
    • 400 g taugé
    • 200 g paksoi, kleingesneden
    • 8 bosuitjes, versnipperd
    • 1 rode Spaanse peper, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 2 eetl. pindakaas (glad of met stukjes noot)
    • dun afgeraspte schil en sap van 1 limoen
    • 1 teen knoflook, geperst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 8. Neem een ondiepe ovenschaal waar de eendenborsten precies naast elkaar in passen. Vermeng hierin 2 eetl. vissaus of sojasaus, sesamolie en suiker en roer er de helft van de gember door.
    2. Kerf het vel van de eendenborsten kruislings in door het vetlaagje, maar zonder het vlees te beschadigen. Leg de eendenborsten in de ovenschaal en keer ze enkele malen, zodat ze goed met de marinade bedekt zijn. Braad ze met het vel omhoog 18-20 minuten tot het vel goudbruin en knapperig is (controleer het al na 15 minuten.); het vlees is dan gaar, maar mag in het midden nog een beetje roze zijn.
    3. Terwijl het vlees braadt de maiskolfjes in een grote pan overgieten met kokend water en 2 minuten laten koken. De noedels toevoegen en 2 minuten meekoken. Giet de inhoud af in een vergieten en laat het enkele tellen onder de koude kraan afkoelen. Overscheppen in een grote schal en taugé, paksoi, bijna alle bosui (houd er een paar apart ter garnering) en de helft van de Spaanse peper over. Verdeel de noedelsalade over 4 diepe borden of kommen.
    4. Pindakaas en geraspte schil en sap van de limoen vermengen, plus knoflook en resterende vissaus of sojasaus. 1 eetlepel water erdoor roeren.
    5. Leg de eendenborsten op een schaal. Schep het bovendrijvende vet van de jus in de ovenschaal. Roer 1 eetlepel kokendheet water door de jus in de schaal. Snijd als u genoeg tijd hebt de eendenborsten in plakjes. Sprenkel de pindadressing over de salade, verdeel hierover de (plakjes) eend en schep er de jus uit de schaal over (het is maar een klein beetje, maar de smaak is zeer geconcentreerd). Strooi de resterende gember, Spaanse peper en bosuitjes over de noedelsalade en serveer hem direct.

    … of probeer dit

    Heeft u gasten, serveer de noedelsalade dan zonder de eend en geef er aparte kommetjes met vulling bij: bijv. naast de plakjes eend ook vis en/of een vegetarisch alternatief. Bak hiervoor een of meer blokken tahoe (à 250 g) in de marinade, of gebruik de marinade voor dikke stukken zalmfilet (à 120 g). Bereid eendenborsten, tahoe en zalm in afzonderlijke ovenschaaltjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren