Noedelsoep met vis

    Noedelsoep met vis

    1keer bewaard
    18min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze supersnelle noedelsoep met verse gember vormt een compleet en verwarmend lunchgerecht. U kunt de soorten en hoeveelheid vis afstemmen op uw smaak en de beschikbaarheid.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 7 dl vis- of kippenbouillon (van blokjes)
    • bosje bosuitjes, in ringetjes
    • 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
    • 1 stengel sereh (citroengras), kleingesneden (indien gewenst)
    • 2 theel. sojasaus
    • 225 g witvisfilet, bijv. schelvis of koolvis, in stukjes van 2 cm
    • 125 g schoongemaakte sint-jakobsschelpen, kleingesneden
    • 175 g gekookte, gepelde garnalen
    • 200 g paksoi, in dunne reepjes gesneden
    • 300 g panklare woknoedels, middelfijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:18min 

    1. Bouillon, bosuitjes, gember, sereh (als u die gebruikt) en sojasaus in een grote pan aan de kook brengen. Voeg wat zout en peper toe.
    2. De stukjes vis toevoegen en de bouillon weer aan de kook brengen. Voeg de sint-jakobsschelpen toe en verwarm hem nog 1 minuut.
    3. Garnalen, paksoi en noedels door de bouillon scheppen, weer aan de kook brengen, in kommen scheppen en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren