Oosterse kippennoedelsoep

Dit is een van de allereenvoudigste soepen. Citroengras, kokos, gember en chilipeper zorgen voor een heerlijke, exotische smaak. En met panklare roerbaknoedels bent u ook nog snel klaar!

Lidy Nooij

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1 1/2 liter kippenbouillon (liefst zelfgemaakt, zie deze website)
  • 2 stengels citroengras (sereh), in dunne ringetjes
  • 2 theel. verse gemberwortel, fijngesneden
  • 1 rode chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 3 kipfilets (totaal ca. 400 g)
  • 150 g soep- of roerbaknoedels
  • 175 g minimaïskolfjes, in schuine stukjes
  • 150 g kleine champignons, in dunne plakjes
  • 1 eetl. lichte sojasaus
  • 3 1/2 dl kokosmelk, aangelengd met 50 ml water
  • 200 g paksoi, in reepjes geraspte schil en sap van 1 limoen

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

  1. Schenk de kippenbouillon in een grote pan, voeg citroengras, gember, chilipeper en knoflook toe en breng aan de kook. Voeg de kipfilets toe, draai het vuur laag en pocheer ze in ong. 15 minuten gaar.
  2. Schep de kipfilets met een schuimspaan uit de pan en laat ze op een snijplank afkoelen. Houd de bouillon warm.
  3. Breek de noedels boven de pan in stukjes. Voeg maïskolfjes, champignons, sojasaus en kokosmelk toe. Breng de soep voorzichtig aan de kook en laat hem 3 minuten zachtjes koken.
  4. Snijd intussen de kipfilets in dunne reepjes. Schep ze samen met de paksoi en limoenschil en -sap door de soep. Verwarm de soep nog 2 minuten tot de paksoi gaar is.
  5. Schep de soep in vier kommen en garneer met bosuitjes en koriander.

GARNEREN MET

3 bosuitjes, in schuine ringetjes, en een handjevol fijngesneden korianderblad

INFO

373 kcal. * 139 g groente & fruit

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties