Pad Thai noedels met garnalen

    Pad Thai noedels met garnalen

    6keer bewaard
    20min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Aromatische ingrediënten als chilipeper, citroengras, koriander, limoen en kokos geven dit roerbakgerecht met garnalen, noedels en oosterse groenten een typisch Thaise smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. limoensap
    • 1 eetl. sojasaus
    • 2 eetl. Thaise vissaus (nam pla)
    • 24 grote rauwe garnalen (totaal ca. 225 g), gepeld en zo nodig ontdooid
    • 250 g brede rijstnoedels (mihoen)
    • 3 eetl. plantaardige olie
    • 1 eetl. groene Thaise currypasta (potje)
    • 1 theel. sesamolie
    • 150 g minimaïskolfjes, in de lengte gehalveerd
    • 200 g taugé
    • 200 g paksoi, in smalle reepjes
    • 220 g waterkastanjes uit blik, uitgelekt en in plakjes
    • 2 1/2 dl kokosmelk uit blik

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Limoensap, sojasaus en vissaus in een kom vermengen. Schep de garnalen hierin om en laat ze enkele minuten marineren.
    2. De mihoen in een grote, hittebestendige kom overgieten met kokendheet water, voorzichtig een theelepel plantaardige olie erdoor scheppen en laten wellen. Afgieten en laten uitlekken.
    3. Schep de garnalen uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Roer de currypasta door de resterende marinade. Verhit een wok of grote koekenpan tot deze heel heet is, voeg de sesamolie plus 1 theelepel van de gewone olie toe. Houd de pan schuin zodat de wanden goed met olie bedekt worden. Roerbak de garnalen 2 minuten tot ze roze kleuren. Schep ze met een schuimspaan op een bord, maar zorg dat er wat olie in de pan achterblijft.
    4. Giet de resterende olie in de pan. Voeg de maïskolfjes toe en roerbak ze 30 seconden. Voeg de taugé en paksoi toe en roerbak ze ong. 1 minuut. Voeg het marinademengsel toe. Laat alles al roerend even pruttelen. Voeg de waterkastanjes en de uitgelekte noedels toe. Schep alles nog 1 minuut om.
    5. Schep de garnalen weer in de pan en schenk de kokosmelk erbij. Laat het gerecht al omscheppend nog even goed doorwarmen. Serveer het direct en geef er de limoenpartjes bij.

    GARNEREN MET

    1 limoen, in partjes

    variatie

    • U kunt de garnalen ook vervangen door twee grote kipfilets, in reepjes gesneden. Voor een vegetarische versie vervangt u de garnalen door 250 g stevige tahoe in blokjes. U kunt ook peultjes of geblancheerde broccoliroosjes toevoegen.

    INFO

    458 kcal. * 173 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren