Pad Thai noedels met kip

    Pad Thai noedels met kip

    33keer bewaard
    20min


    32 personen hebben dit gemaakt

    Roerbakken is een snelle bereidingstechniek, waarbij de ingrediënten worden ‘dichtgeschroeid’, zodat de smaak optimaal behouden blijft. In dit noedelgerecht worden malse kip en roerei op smaak gebracht met Thaise peper, vissaus en veel knoflook.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200-250 g middelfijne rijstnoedels (mihoen)
    • 2 eetl. zonnebloemolie
    • 2-4 tenen knoflook, geperst
    • 1 kleine ui, versnipperd
    • 1 rode of groene Thaise peper, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 350 g kipfilet, in dunne plakjes
    • 2 eieren, losgeroerd
    • 200 g taugé
    • 1 eetl. sojasaus, of naar smaak
    • 2 eetl. vissaus, of naar smaak
    • 1 eetl. limoensap, plus halve limoenen ter garnering (indien gewenst)
    • chilivlokken, naar smaak (indien gewenst)
    • bosje bieslook, versnipperd
    • 30 g pinda's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Laat de noedels ong. 10 minuten in een kom heet water wellen (of volgens de gebruiksaanwijzing). Trek de slierten voorzichtig los met een vork of eetstokjes. Afgieten en apart zetten.
    2. Verhit intussen een wok of diepe koekenpan met de olie tot deze zeer heet is. Voeg knoflook, ui en Thaise peper toe en roerbak ze 1 minuut. Voeg de plakjes kip toe en roerbak ze 2 minuten tot ze licht kleuren.
    3. Schep de reepjes kip langs de kant van de wok, zodat er in het midden ruimte vrijkomt voor de eieren. Voeg de losgeroerde eieren toe en schep ze rustig om, zodat roerei ontstaat. Voeg de uitgelekte noedels en 3 eetlepels water toe. Taugé, sojasaus, vissaus en limoensap toevoegen. Roerbak de noedels, kip en eieren nog 2 minuten.
    4. Neem de wok van het vuur. Breng het noedelgerecht op smaak met peper, vissaus en/of sojasaus, en indien gewenst chilivlokken. Schep de noedelschotel op een voorverwarmde schaal en bestrooi hem met bieslook en pinda's. Garneer hem indien gewenst met halve limoenen en serveer hem direct.

    Variaties

    • Vervang de kip door reepjes mager varkensvlees en roerbak deze 5 min. * • Of gebruik 250 g rauwe tijger- of reuzengarnalen en voeg deze toe met de vissaus, in stap 3. Bak ze 3 min. als ze vers zijn, en 4 min. als ze uit de diepvries komen (of tot ze roze kleuren).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Simpel en lekker. Een favoriet van de familie. - 21 mrt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren