Paella met fruits de mer en spek

    Paella met fruits de mer en spek

    1keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Binnen een halfuurtje zet u deze overheerlijke, rijkelijk gevulde paella op tafel. Met een frisse groene salade of gestoomde groenten erbij hebt u hieraan een complete maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 1 groene paprika, kleingesneden
    • 2 grote tenen knoflook, geperst
    • 200 g gerookte spekjes
    • 1 grote tomaat (of 200 g tomaten uit blik), kleingesneden
    • 300 g paellarijst
    • 1/2 theel. saffraandraadjes, verkruimeld
    • 1,2 l kokendhete kippen- of visbouillon (van blokjes)
    • 400 g gekookte fruits de mer (diepvries)
    • partjes limoen ter garnering (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin ui, paprika, knoflook en spekjes 5 minuten op matig vuur. Tomaat toevoegen en 2 minuten meebakken.
    2. Strooi de rijst erbij en schep de korrels om in de olie. Voeg de saffraan toe, schep alles nog enkele tellen om en de hete bouillon erbij schenken. Opnieuw aan de kook brengen, de rijst omscheppen en 5 minuten laten koken.
    3. Voeg de fruits de mer bevroren en wel toe. Breng de paella weer aan de kook en laat hem 5–10 minuten zachtjes pruttelen tot de rijst gaar is en alle vloeistof heeft opgenomen. Schep hem tussentijds af en toe om. Serveer de paella indien gewenst met partjes limoen.

    Variaties

    Vervang het pak fruits de mer door schaal- en schelpdieren naar eigen keuze, bijvoorbeeld mosselen, rauwe garnalen en inktvisringetjes. Of gebruik 250 g kipfilet (in reepjes) en bak de reepjes mee met de groenten in stap 1.

    Winkeltip

    Als u geen paellarijst kunt vinden, kunt u Italiaanse arboriorijst gebruiken.

    Kooktip

    Traditionele paella wordt in een grote, wijde, open pan bereid; het gerecht wordt niet omgeroerd maar af en toe opgeschud. U kunt paella ook in een gewone koekenpan bereiden; in dat geval dient u de rijst echter af en toe om te scheppen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren