Pannenkoek met kaneel en aardbeien

    Pannenkoek met kaneel en aardbeien

    2keer bewaard
    18min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een dikke pannenkoek is snel gebakken en vormt een taartbodem voor aardbeien met kaneel. Dit dessert wordt nog feestelijker als u er slagroom of roomijs bij serveert.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 g zelfrijzend bakmeel
    • 1 theel. bakpoeder
    • 1 theel. fijne kristalsuiker
    • 1 ei
    • 1 theel. vanille-extract (indien gewenst)
    • 1 dl halfvolle melk
    • 20 g boter
    • 400 g aardbeien, kroontjes verwijderd
    • 1/2 theel. kaneel
    • 3 eetl. kristalsuiker
    • plukjes munt ter garnering (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:18min 

    1. In een kom zelfrijzend bakmeel vermengen met bakpoeder en fijne kristalsuiker. Maak een kuiltje in het midden, breek hierboven het ei en voeg vanille-extract toe. Schenk er een beetje melk bij en roer het ei los met de melk en vanille-extract. Meng geleidelijk het meelmengsel erdoor. Voeg scheutje voor scheutje nog wat melk toe. Mix voordat u alle melk hebt toegevoegd het beslag goed, zodat eventuele klontjes verdwijnen. Voeg dan de resterende melk toe.
    2. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Neem een koekenpan van 20-22 cm doorsnee die onder de grill kan (heeft de pan een houten handvat, omwikkel dat dan met aluminiumfolie). Verhit de pan op het fornuis, voeg de boter toe en laat deze over de bodem van de pan vloeien. Schenk het beslag in de pan en bak de pannenkoek op matig vuur tot hij aan de onderkant goudbruin kleurt. Het beslag moet inmiddels mooi gerezen zijn en de bovenkant dient bijna gestold te zijn en kleine luchtbelletjes te vertonen.
    3. Zet de koekenpan 1 minuut onder de grill. Verdeel de aardbeien over de pannenkoek, bestrooi ze met kaneel en suiker en grill de pannenkoek nog 3 minuten tot de suiker gesmolten is. Snijd hem in 4 punten, garneer ze als u wilt met plukjes munt en serveer ze direct.

    Variaties

    • Gebruik 4 kant-en-klare pannenkoeken. Verwarm ze om de beurt 30 sec. in een beetje gesmolten boter in de koekenpan, of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg alle pannenkoeken opgestapeld in de koekenpan. Beleg ze met aardbeien, kaneel en fijne kristalsuiker (deze smelt sneller) en grill ze ca. 1 min. • Vervang de aardbeien door frambozen, bosbessen of zwarte bessen.

    Pannenkoekentaart met ricotta en frambozen

    Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat en vet dit licht in met boter. Roer 250 g ricotta, 3 eetl. poedersuiker en de dun afgeraspte schil van 1 citroen door elkaar. Houd 350 g diepvriesframbozen bij de hand. Open een pak kant-en- klare pannenkoeken en leg 1 pannenkoek op het folie. Bestrijk hem met een derde van de ricotta en verdeel er een derde van de frambozen over. Herhaal deze laagjes tweemaal en dek af met de laatste pannenkoek. Verdeel wat boter in vlokjes over de pannenkoek en strooi er wat poedersuiker over. Zet de pannenkoekentaart 15 min. in de oven, tot de boter en poedersuiker een glazuur vormen en de frambozen ontdooid zijn. Serveer de taart in punten.

    Pannenkoeken met bananen en karamelsaus … lekker snel met kant-en-klare pannenkoeken

    Snijd 2 marsrepen van 54 g (of andere chocolade-karamelrepen) in brokken en doe ze samen met 1 dl slankroom in een hittebestendige kom. Verwarm ze boven een pan met zachtjes kokend water tot ze smelten en een gladde saus vormen. Verwarm 4 kant-en-klare pannenkoeken in een koekenpan. Snijd 4 bananen in schijfjes, verdeel die over de pannenkoeken en sprenkel de saus erover. (Dit recept is ook erg lekker met dunne appelpartjes.)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren