Pannenkoeken met pittige Bombay-groentecurry

    Pannenkoeken met pittige Bombay-groentecurry

    4keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Een bonte groentecurry vormt de perfecte vulling voor een stapeltje verfijnd gekruide pannenkoeken – en levert flink veel gezonde groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • Voor de pannenkoeken
    • 50 g bloem
    • snufje chilipoeder
    • snufje kurkuma
    • snufje korianderpoeder
    • 1 groot ei
    • 1 dl halfvolle melk
    • 1 eetl. plantaardige olie
    • Voor de vulling
    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 1 ui, versnipperd
    • 2 theel. matig scherpe kerriepoeder
    • 100 g wortels, in kleine stukjes
    • 1 rode paprika, zaad verwijderd en in kleine stukjes
    • 200 g broccoli, in kleine roosjes, stronk in kleine stukjes
    • 175 g courgette, in blokjes
    • 75 g diepvriesdoperwten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Voor de pannenkoeken bloem en de specerijen boven een kom zeven. Roer het ei erdoor. Klop er geleidelijk de melk door, zodat u een glad, dik, vloeibaar beslag krijgt. Doe dit over in een maatbeker.
    2. Voor de vulling de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur verhitten en hierin ui met kerriepoeder al roerend ong. 2 minuten fruiten.
    3. Wortel en paprika toevoegen en 5-6 minuten meebakken. Broccoli en courgette toevoegen en onder af en toe roeren 5 minuten meebakken. Voeg de doperwten toe en schenk er 3/4 dl water bij. Laat de groentecurry afgedekt 5 minuten zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn.
    4. Verhit ondertussen een andere koekenpan (liefst met antiaanbaklaag) op matig vuur en bestrijk hem met 1 theelepel olie. Schenk 1/3 van het beslag in de pan en houd de pan schuin, zodat het beslag de hele bodem gelijkmatig bedekt. Bak de pannenkoek aan elke kant ca. 1 minuut. Laat hem op een vel keuken- of bakpapier glijden. Bak op deze manier nog 2 pannenkoeken, waarbij u de pan tussentijds steeds opnieuw invet.
    5. Leg een pannenkoek op een schaal en verdeel er de helft van de groentecurry over. Vlij hierop weer een pannenkoek en verdeel hierover de rest van de groentecurry. Dek af met de laatste pannenkoek. Snijd de stapel met een scherp mes in punten en serveer direct.

    kokstip

    • U kunt het pannenkoekbeslag een dag van tevoren maken en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren. Gebakken pannenkoeken kunt u 3 dagen in de koelkast bewaren, met velletjes bakpapier ertussen en omwikkeld met keukenfolie. U kunt ze op deze manier ook invriezen. De groentecurry kunt u 2 uur van tevoren maken. Warm hem op een laag vuur op.

    variatie

    • Voor een meer voedzame, niet-vegetarische versie kunt u 200 g gare kalkoenblokjes aan de groenten toevoegen.

    INFO

    vooraf bereiden * 430 g groente & fruit * 403 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren