Pannenkoeken met spinazie en ham

    Pannenkoeken met spinazie en ham

    13keer bewaard
    55min


    Maak dit als eerste!

    U kunt de pannenkoeken van tevoren bakken en de vulling vast maken; u hoeft het dan alleen nog maar in de oven te zetten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de pannenkoeken
    • 50 g bloem
    • 50 g volkorenmeel
    • 1 ei
    • 2 1/2 dl halfvolle melk
    • 2 eetl. plantaardige olie
    • Voor de vulling
    • 1 eetl. olijfolie
    • 6 bosuitjes, in ringetjes
    • 150 g champignons, in plakjes
    • 250 g spinazie
    • 200 g gerookte ham, in dobbelsteentjes
    • 1/2 theel. versgeraspte nootmuskaat
    • 250 g ricotta
    • 25 g Parmezaanse kaas, versgeraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Voor de pannenkoeken bloem en meel boven een kom zeven en de zemelen toevoegen die in de zeef zijn achtergebleven. Roer er het ei en een snufje zout door. Klop er geleidelijk de melk door, zodat u een glad beslag krijgt. (Dit kan ook met een mixer of in een keukenmachine.) Doe dit over in een maatbeker.
    2. Verhit een koekenpan tot deze zeer heet is en bestrijk hem licht met plantaardige olie. Schenk 1/8 van het beslag in de pan en houd de pan schuin zodat het beslag de hele bodem bedekt. Bak de pannenkoek tot hij aan de onderkant lichtbruin kleurt, keer hem en bak hem aan de andere kant goudbruin. Laat hem op een vel keuken- of bakpapier glijden. Bak zo 8 pannenkoeken. Stapel ze op, steeds met een vel papier ertussen.
    3. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak hierin bosuitjes en champignons 2-3 minuten. Draai het vuur hoog, voeg de spinazie toe en schep deze om tot de blaadjes slinken en het teveel aan vocht is verdampt. Neem de pan van het vuur en roer de ham erdoor. Strooi er nootmuskaat, zout en peper over.
    4. Spreid de pannenkoeken om de beurt uit op uw werkvlak en bestrijk ze met wat ricotta. Schep op elk wat van het paddenstoelenmengsel. Rol ze op.
    5. Schik de pannenkoeken met de sluitkant omlaag in een licht ingevette, ondiepe ovenschaal. Bestrooi ze met Parmezaanse kaas en zet ze 15 minuten in de oven, tot ze warm zijn en licht kleuren. Serveer ze direct.

    variatie

    • Voor een vegetarische versie vervangt u de hamblokjes door 50 g fijngehakte walnoten of geroosterde pijnboompitten; neem in plaats van Parmezaanse kaas een vegetarische harde kaas.

    kokstip

    • Dep de blaadjes spinazie na het wassen goed droog, anders wordt de vulling te vochtig.

    INFO

    vooraf bereiden * 412 kcal. * 115 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren