Pappardelle met kip en kerstomaatjes

    Pappardelle met kip en kerstomaatjes

    4keer bewaard
    25min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Stukjes kip zijn pijlsnel klaar en smaken heerlijk in combinatie met zoete kerstomaatjes, pappardelle (brede pastalinten) en frisse rucola.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 rode ui, in dunne halve ringen
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 4 kipfilets (totaal ca. 450 g), in blokjes van 2 cm
    • 400 g kerstomaatjes, gehalveerd
    • 400 g pappardelle
    • 150 g rucola

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een afsluitbare koekenpan de olie verhitten en hierin ui en knoflook 2 minuten op matig vuur bakken. Stukjes kip toevoegen en al omscheppend bakken tot ze licht gekleurd zijn. Het vuur lage zetten en tomaatjes toevoegen. Laat het mengsel vervolgens afgedekt 8-10 minuten sudderen tot de tomaatjes heel zacht zijn en de kip gaar. Hierbij af en toe omscheppen.
    2. Intussen in een pan lichtgezouten water de pappardelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Afgieten.
    3. De rucola door de saus scheppen en naar smaak zout en peper toevoegen. Schep de pasta over in een verwarmde schaal, voeg de saus toe en schep alles voorzichtig door elkaar. Direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren