Gekruide kip met kaasaubergine

    Gekruide kip met kaasaubergine

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    Maak dit als eerste!

    Kipfilet gekruid met paprikapoeder en citroen wordt extra lekker in combinatie met miniaubergines met gegrilde halloumi. Tuinbonen en warm stokbroodp passen hier perfect bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 miniaubergines (ca. 350 g)
    • 160 g halloumikaas, in 8 plakjes
    • 4 kipfilets, ca. 125 g per stuk
    • 2 theel. paprikapoeder
    • dun afgeraspte schil van 1 citroen
    • 2 eetl. olijfolie
    • partjes citroen ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Halveer de aubergines met steel en al in lengterichting. Snijd vervolgens elke helft horizontaal doormidden, maar laat ze bij de steeltjes aan elkaar zitten. Snijd de plakken halloumi dwars doormidden, zodat ze precies tussen de plakken aubergine passen.
    2. De grill op de hoogste stand voorverwarmen. Leg de kipfilets in een grote, ondiepe ovenschaal of braadslee en bestrooi ze met paprikapoeder en wat peper en zout. De geraspte citroenschil erover verdelen en 1 eetlepel olijfolie erover sprenkelen. Wentel de kipfilets enkele malen door de kruiderij, zodat ze rondom een kruidenlaagje hebben.
    3. Leg de aubergines met het snijvlak omhoog in de ovenschaal en sprenkel er de resterende olijfolie over. Schuif de ovenschaal 5 minuten onder de grill tot de kipfilets aan 1 kant goudbruin zijn. Kip en aubergines keren en nogmaals 2 minuten grillen.
    4. Leg de plakjes kaas in de opengesneden, gehalveerde aubergines en schuif de bovenste helft van de aubergine enigszins opzij, zodat de kaas bloot komt te liggen. Let erop dat de aubergine niet afbreekt. Grill zo aubergine en kip nogmaals 3 minuten tot alles gaar is en de halloumi langs de randen licht kleurt.
    5. Serveren met partjes citroen om boven de kip uit te knijpen.

    Jamaicaanse kip met bakbanaan en ingemaakte pepers … ander idee

    Bestrooi de kipfilet met Jamaicaanse jerkkruiden in plaats van paprikapoeder en geraspte citroenschil. Vervang de aubergines door 4 kleine, gehalveerde bakbananen. Laat de halloumi achterwege. Laat 500 g ingemaakte jalapeñopepers (uit pot) uitlekken en voeg ze toe aan de ovenschaal op het moment dat u de kipfilets en bakbananen keert. Vermeng 4 eetl. gesnipperde bieslook met 2 dl zure room of Griekse yoghurt en serveer dit bij de kipschotel. Geef hierbij 500 g gekookte zoete aardappel (bataten), gestampt en 1-2 min. omgeschept met 250 g spinazie en 40 g boter.

    … kooktips

    • Halloumi is een vrij zoute kaas: bestrooi de aubergines dus niet met zout. * • Zijn er geen miniaubergines beschikbaar, snijd dan 2 grotere exemplaren in de lengte in 8 plakken en beleg ze met de kaasplakjes. Grillen zoals aangegeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren