Parmezaanse aubergineschotel

    Parmezaanse aubergineschotel

    7keer bewaard
    30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze vegetarische zomerschotel op basis van aubergine, tomaat, paprika, mozzarella en Parmezaanse kaas is in een mum van tijd klaar. Serveer er focacciabrood en een groene salade bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 grote aubergines, totaal ca. 800 g, in schijfjes van 1 cm dik
    • 2 theel. olijfolie
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 350 g passata of gezeefde tomaten uit blik
    • 200 g pimiento of rode paprika uit pot, uitgelekt en kleingesneden
    • 1 theel. gedroogde gemengde kruiden
    • 25 g geraspte Parmezaanse kaas (of andere harde Italiaanse kaas)
    • 125 g mozzarella, uitgelekt en in dunne plakjes
    • 25 g pijnboompitten (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. De grill matig heet voorverwarmen. De aubergineschijven over een rooster verdelen en 10 minuten grillen tot ze halfgaar en lichtgekleurd zijn. De schijven halverwege de grilltijd keren.
    2. Intussen de oven op 200°C/gasstand 6 voorverwarmen. De olie in een pan verhitten en hierin de knoflook 1 minuut op matig vuur bakken. Passata of tomaat, pimiento of paprika, en gemengde kruiden toevoegen en de saus aan de kook brengen.
    3. Verdeel 1/3 van de aubergineschijven over een grote ovenschaal. Schep hierover 1/3 van de hete saus en strooi er 1 hele volle theelepel Parmezaanse kaas over. Maak op deze manier 3 lagen aubergine en saus en eindig met de passata.
    4. Strooi de resterene Parmezaanse kaas over de saus en verdeel er als laatste de plakken mozzarella over. Eventueel pijnboompitten erover strooien. Schuif de schaal 15 minuten in de oven tot de aubergines helemaal gaar zijn en de kaas is gesmolten. Direct serveren.

    Ovenschotel met ratatouille en kaas: … ander idee

    Verhit 3 eetl. olijfolie in een grote pan op matig vuur en bak hierin 2 uien (in ringen) en 1 uitgeperste teen knoflook enkele minuten. Snijd 1 aubergine in halve plakjes, 1 courgette in schijfjes en een rode paprika in reepjes. Voeg ze toe aan de pan en bak ze 3-4 min. mee met de ui. Voeg 400 g kleingesneden tomaten met basilicum (blik), 1 eetl. zongedroogde-tomatentapenade, 2 eetl. fijngesneden tijm en wat zout en peper toe. Laat de ratatouille afgedekt 15-20 min. pruttelen tot de groenten gaar zijn. Roer er 400 g pintobonen (uit blik, afgespoeld) door, breng het mengsel aan de kook en schep het in een ovenschaal. Strooi er 75 g geraspte mozzarella over. Zet de ovenschaal 5 min. onder een matig hete grill, of tot de kaas gesmolten is.

    … of probeer dit

    Als u wilt, kunt u in plaats van tomatenpassata de Mediterrane tomatensaus van deze website gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren