Pasta met fruits de mer en knoflook

    Pasta met fruits de mer en knoflook

    5keer bewaard
    30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een pak fruits de mer, bereid in een knoflook-wijnsaus met crème fraîche en tomaatjes; de basis voor een luxueus gerecht dat niettemin in een handomdraai klaar is.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 g linguine
    • 2 eetl. olijfolie
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 4 eetl. droge witte wijn of vermout
    • 250 g kerstomaatjes, in vieren gesneden
    • 450 g gekookte fruits de mer (vers of diepvries)
    • 3 eetl. magere crème fraîche
    • 25 g bladpeterselie, kleingesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. De linguine in een pan lichtgezouten water volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
    2. Terwijl de pasta kookt de olie in een koekenpan verhitten en hierin de knoflook even bakken. Wijn of vermouth toevoegen en 1 minuut laten sudderen. Tomaatjes en fruits de mer toeveogen en de saus aan de kook brengen. Het vuur laag zeten en de saus even laen pruttelen: 3 minuten als de fruits de mer vers zijn, 4 minuten als ze uit de diepvries komen. De saus is klaar als de fruits de mer warm en de tomaatjes gaar zijn. Roer er de crème fraîche en wat zout en peper door en laat hem goed warm worden.
    3. De pasta afgieten en in een voorverwarmde ovenschaal scheppen. De saus erover scheppen. Voeg de peterselie toe en schep de pasta losjes om. Serveer direct.

    Winkeltip

    Pakken gekookte fruits de mer uit de diepvries zijn handig om op voorraad te hebben voor gerechten als dit. Ze zijn meestal samengesteld uit verschillende soorten schaal- en schelpdieren, zoals garnalen, mosselen, inktvis, rivierkreeftjes en sint-jakobsschelpen. In dit recept kunt u ze rechtstreeks uit de diepvries gebruiken, maar u kunt ook een doosje verse fruits de mer gebruiken.

    Noedels met fruits de mer en chilivlokken: … ander idee

    Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en roerbak hierin 450 g gekookte fruits de mer (vers of diepvries) 1 min. Voeg 200 g diepvriessojabonen (toko) toe en roerbak ze 1 min. mee. Voeg 3 bosuitjes (in kleine stukjes), 2 gesnipperde tenen knoflook, 1 rode Spaanse peper (zaad verwijderd en fijngesneden) en 3 cm verse gemberwortel (geschild en geraspt) toe. Bak alles 2 min. en voeg dan 1 eetl. sojasaus en 1 dl groentebouillon toe. Laat alles nog 2 min. pruttelen tot de groenten beetgaar zijn. Bereid intussen 400 g Chinese eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en schep ze om met de saus. (Of gebruik 450 g panklare woknoedels en schep ze 1-2 min. om in de saus tot ze door en door warm zijn.)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren