Pasta met kip tikka

    Pasta met kip tikka

    6keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Een eenvoudig pastagerecht waarmee u zeker bij iedereen succes zult oogsten: verse gevulde pasta met een tomaten-yoghurtsaus waaraan u kant-en-klare Indiase kip in tikkasaus toevoegt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 rode ui, versnipperd
    • 4 1/2 dl gezeefde tomaten met knoflook en kruiden (passata)
    • 300 g kant-en-klare Indiase kip in tikkasaus, in blokjes
    • 500 g verse tortellini met spinazie-ricottavulling
    • 2 dl Griekse yoghurt
    • 2 eetl. korianderblad, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olie in een kleine koekenpan en fruit hierin de ui 8-10 minuten op middelhoog vuur. Gezeefde tomaten en kip toevoegen en verwarm de saus al roerend tot het kookpunt. Draai het vuur laag en laat de saus afgedekt 2-3 minuten zachtjes pruttelen; roer af en toe door.
    2. Intussen de pasta in een grote pan lichtgezouten water volgens de gebruiksaanwijzin beetgaar koken. In een vergiet afgieten en terugscheppen in de pan.
    3. Yoghurt en koriander door het tomatenmengsel scheppen en al roerend goed warm laten worden.
    4. De saus door de pasta scheppen en het geheel in een schaal overdoen. Eventueel garneren met wat koriander en direct serveren.

    GARNEREN MET

    plukjes koriander (naar keuze)

    variatie

    • Vervang de Griekse yoghurt door magere crème fraîche.

    INFO

    150 g groente & fruit * 424 kcal. * lekker & snel

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren