Pastaschotel met paddenstoelen

    Pastaschotel met paddenstoelen

    2keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Sappige artisjokharten en verschillende soorten verse en gedroogde paddenstoelen geven deze pastaschotel een sublieme smaak. Een aanwinst voor uw repertoire!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 20 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood)
    • 2 1/2 dl kokendheet water
    • 2 eetl. olijfolie
    • 2 uien, versnipperd
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 4 eetl. rode wijn
    • 1 theel. gedroogde salie
    • 450 g gemengde verse paddenstoelen (bijv. shiitakes, kastanjechampignons en oesterzwammen), in plakjes
    • 800 g kleingesneden tomaten uit blik
    • 1/2 theel. suiker
    • 400 g conchiglie (schelpjespasta)
    • 300 g artisjokhart uit blik, uitgelekt en in vieren gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De gedroogde paddenstoelen in een hittebestendig kommetje overgieten met kokendheet water en 15 minuten laten wellen.
    2. Intussen in een grote, ovenbestendige braadpan de olie verhitten en hierin ui en knoflook 5-7 minuten onder af en toe omscheppen bakken tot ze licht kleuren.
    3. De geweekte paddenstoelen door een zeef afgieten en het weekvocht opvangen. Het gezeefde weekvocht samen met rode wijn en salie aan de ui toevoegen. Aan de kook brengen, het vuur laag zetten en de verse en geweekte paddenstoelen toevoegen. De saus 3-4 minuten omscheppen tot de paddenstoelen wat vocht beginnen te verliezen.
    4. Tomaten, suiker en wat zout en peper aan de saus toevoegen en deze afgedekt 12-15 minuten laten sudderen tot hij dikker wordt en de tomaten stukkoken. Verwarm ondertussen de oven voor op 190°C/gasstand 5.
    5. Intussen de pasta in een grote pan lichtgezouten water ong. 5 minuten koken tot hij enigszins zacht wordt (niet beetgaar). Goed afgieten en samen met artisjokhart aan de saus toevoegen. Alles goed door elkaar scheppen en zo nodig wat zout en peper toevoegen. Schuif de pan onafgedekt 20 minuten in de oven tot de pasta beetgaar is. Serveer het gerecht direct uit de pan.

    variaties

    • Als u volkorenpasta gebruikt, bevat dit gerecht extra veel voedingsvezels. * • Bestrooi de ovenschotel eventueel met wat versgeraspte Parmezaanse kaas.

    kokstips

    • Als u dit gerecht tevoren wilt voorbereiden, kunt u het een dag van tevoren samenstellen tot het begin van stap 6: schep de pasta en artisjokharten om met de saus. Plaats het afgekoelde gerecht afgedekt in de koelkast. Laat het voor serveren eerst op kamertemperatuur komen, strooi er indien gewenst nog wat kaas over (zie variaties) en zet het in de oven. * • Het is de moeite waard de paddenstoelen-artisjoksaus in een dubbele hoeveelheid te maken; u kunt deze saus 3 dagen in de koelkast bewaren en met versgekookte pasta serveren.

    INFO

    453 g groente & fruit * 506 kcal. * vooraf bereiden

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren