Pekinese roerbakschotel

    Pekinese roerbakschotel

    3keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Schep blokjes tahoe om met een Chinese marinade en bak ze vervolgens, zodat ze een heerlijke smaak krijgen en mooi bruin kleuren. Serveren met groenten uit de wok en rijst of noedels.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. hoisinsaus
    • 2 eetl. sojasaus
    • 1 eetl. sherryazijn
    • 1 eetl. vloeibare honing
    • 2 eetl. arachideolie
    • 300 g tahoe, uitgelekt en in blokjes van 2-3 cm
    • 3 eetl. groentebouillon (van blokje of poeder)
    • 2 1/2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
    • 1 rode paprika, in reepjes
    • 100 g kleine champignons, gehalveerd
    • 200 g Chinese kool, in dunne reepjes
    • 200 g paksoi, in dunne reepjes
    • 1 eetl. geroosterd sesamzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 12min  ›  Bereiding: 18min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Vermeng in een maatbeker hoisinsaus, sojasaus, sherryazijn en 1/2 eetlepel arachideolie. Doe de blokjes tahoe in een kleine, ondiepe braadslee of ovenschaal en schep daar 2/3 van de marinade door. Bak de blokjes 8 minuten in de oven, keer ze en bak ze nog 6-8 minuten.
    2. Vermeng intussen de resterende marinade met de bouillon. Verhit een wok of grote koekenpan met zwarte bodem en antiaanbaklaag op hoog vuur. Voeg de resterende arachideolie toe en verhit deze enkele tellen. Voeg de gember toe en roerbak deze enkele tellen. Voeg de paprika en champignons toe en roerbak ze 2 minuten. Voeg de Chinese kool, de paksoi en het marinademengsel toe en roerbak ze 2-3 minuten mee tot ze slinken.
    3. Schep de blokjes tahoe door de groenten en warm ze nog even goed op. Schep de roerbakschotel over rijst of noedels, strooi het geroosterde sesamzaad erover en serveer hem.

    Variaties

    • Vervang de Chinese kool door 125 g sperziebonen, in stukjes van 3 cm. * • Gebruik in plaats van gewone champignons gemengde paddenstoelen, bijv. oesterzwammen en shiitakes.

    … kooktip

    Tahoe is rijk aan eiwit en calcium, maar bevat weinig vet. Omdat dit product van zichzelf weinig smaak heeft, wordt het eerst op smaak gebracht met een aromatische marinade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren