Perziktaartjes

    Perziktaartjes

    1keer bewaard
    17min


    Maak dit als eerste!

    In een mum van tijd maakt u een luxueus dessert van een paar eenvoudige ingrediënten van goede kwaliteit: halve perziken, gevuld met koele mascarpone, op een bodempje van luchtig briochebrood met jam. Hierbij serveert u een saus van ingekookte siroop en cognac.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 g perziken op siroop (blik)
    • 4 sneetjes briochebrood, 1½-2 cm dik
    • 6 theel. frambozenjam van goede kwaliteit
    • 4 eetl. mascarpone
    • 1 eetl. suiker
    • 25 g boter
    • 15 g amandelschaafsel
    • 2 eetl. cognac

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:17min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 8. Hang een zeef boven een pan en laat hierin de perziken uitlekken.
    2. Snijd uit de sneetjes brioche rondjes die iets groter zijn dan de halve perziken. Bestrijk ze royaal met jam, iets dikker in het midden, en leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal. Hebt u meer dan 4 halve perziken, snijd de rest dan klein en verdeel ze over de met jam besmeerde briocherondjes.
    3. Schep in de holte van elke halve perzik 1 eetlepel mascarpone, zodat deze een beetje bol staat. Druk op elk briocherondje een halve perzik, zodat de mascarpone een beetje over het brood wordt uitgespreid, maar wel onder de perzik blijft (het is niet erg als de mascarpone hier en daar een beetje zichtbaar is).
    4. Bestrooi de perziken met de helft van de suiker. Snijd de boter in 4 dunne plakjes en druk deze op de perziken. Verdeel de geschaafde amandelen hierover, waarbij u er enkele in de boter drukt, zodat ze op de perziken blijven zitten. Strooi de resterende suiker over de amandelen.
    5. Zet de perziktaartjes 7 minuten in de oven tot de boter gesmolten is en de sneetjes brood langs de randen een beetje knapperig worden en licht kleuren.
    6. Laat intussen de opgevangen perziksiroop in 3 minuten op hoog vuur inkoken. Schep de perziktaartjes op voorverwarmde borden. Voeg de cognac toe aan de siroop en schep deze over de perziken. Serveer de perziktaartjes direct.

    Variaties

    • Vervang de cognac door zoete sherry of voeg diepvriesframbozen toe aan de siroop en schep deze naast de perziktaartjes. • Gebruik ricotta in plaats van mascarpone. • Gebruik cake in plaats van briochebrood.

    Of probeer dit

    Geflambeerde perziken vormen een spectaculair dessert. Schik halve perziken in een ondiepe ovenschaal. Schep de siroop erover (zonder de cognac) en verwarm 3-4 eetl. cognac enkele tellen in een pan. Schenk de warme cognac over de perziken uit, steek hem aan en serveer het gerecht direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren