Pikante Napolitaanse spaghetti

    Pikante Napolitaanse spaghetti

    3keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    U maakt deze lekkere, kleurrijke pastasaus met delicatessen uit de voorraadkast: tomaat uit blik, gegrilde rode paprika en gevulde groene olijven. Serveer hem bij spaghetti en geef er een groene salade bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 grote ui, versnipperd
    • flinke snuf fijne kristalsuiker
    • 800 g tomaten uit blik
    • 1/4 theel. chilivlokken, of naar smaak
    • 40 g spaghetti
    • 450 g gegrilde paprika, rood of in verschillende kleuren (pot), uitgelekt en kleingesneden
    • 50 g gevulde groene olijven, afgespoeld, uitgelekt en gehalveerd
    • geraspte Parmezaanse kaas of andere harde Italiaanse kaas, om erbij te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olie in een middelgrote pan en bak daarin ui en suiker 5 minuten. Intussen in een blender of keukenmachine de tomaten pureren.
    2. Gepureerde tomaat en chilivlokken aan de pan toevoegen. Strooi er een beetje zout en flink wat peper bij (de olijven zijn al vrij zout). Breng de saus aan de kook en laat hem 20 minuten op een matig vuur sudderen, daarbij af en toe omscheppen.
    3. In een pan met lichtgezouten water de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaarkoken. Giet de pasta af en doe hem over in een voorverwarmde schaal. Schep de saus erover, voeg paprika en olijven toe en schep alles losjes door elkaar. Serveer de pasta direct en geef er geraspte Parmezaanse kaas bij.

    Winkeltip

    • Kies bijvoorbeeld groene olijven met een vulling van rode pimento, amandelen of ansjovis, of gebruik gewone olijven zonder pit. * • Deze maaltijd is ook geschikt voor vegetariërs als u een kaas kiest die zonder dierlijk stremsel gemaakt is.

    Variaties

    Vervang de paprika's door 200 g diepvriestuinbonen, 4 min. gekookt (of volgens de gebruiksaanwijzing), of 280 g artisjokkenhart (pot of blik), afgespoeld en in vieren gesneden.

    … pijlsnelle pastaschotels uit een potje

    Als u heel weinig tijd hebt, zijn kant-en-klare pastasauzen een uitkomst. Ze worden extra lekker als u ze wat oppept met deze tips: * • Vermeng in een pan 700 g pastasaus (pot) met 125 g chorizo (in plakjes, vliesjes verwijderd) of 4 knakworstjes, plus 400 g witte bonen (blik, afgespoeld) of 225 g gekookte sperziebonen (vers of diepvries). Verwarm alles volgens de aanwijzingen op de etiketten. * • Snijd 200 g (Parma)hamplakjes in dunne reepjes. Bak ze kort in een koekenpan en voeg 700 g pikante pastasaus (pot), 280 g artisjokkenharten (pot, afgespoeld en in vieren gesneden) en 280 g gegrilde rode paprika's (potje, uitgelekt en kleingesneden) toe. Verwarm alles volgens de aanwijzingen op de etiketten. * • Snijd 250 g varkens- of lamsvlees (rauw of gare restanten) in reepjes en roerbak ze in 1 eetl. olijfolie (7 min. als ze rauw zijn, 4 min. als ze al gaar zijn); bak hierbij 1 uitgeperst teentje knoflook en 1 kleine courgette (in staafjes) mee. Voeg 700 g pastasaus (pot) toe en verwarm deze volgens de aanwijzingen op het etiket. * • Doe 700 g pastasaus (pot) in een pan en voeg 440 g gekookte fruits de mer (pak, diepvries) toe. Verwarm alles volgens de aanwijzingen op de etiketten. * • Roerbak 100 g champignons (in plakjes), 125 g courgette of aubergine (in staafjes) met 1 uitgeperst teentje knoflook. Voeg 700 g pastasaus (pot) toe en verwarm deze volgens de aanwijzingen op het etiket.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren