Pilaf met paddenstoelen en worst

    Pilaf met paddenstoelen en worst

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Deze robuuste rijstschotel met bonen, worst en paddenstoelen is snel samengesteld en kan daarna rustig gaar worden in de oven. Geef er een frisse salade bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 stengel bleekselderij, in plakjes
    • 1 ui, versnipperd
    • 250 g champignons, in plakjes of gehalveerd
    • 250 g basmatirijst, gewassen
    • 8 dl kokendhete groentebouillon (van blokjes)
    • 400 g rode kidney-, borlotti- of flageoletbonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
    • 250 g knakworst, rookworst of Duitse Bockwurst, in stukjes
    • 3 dunne reepjes sinaasappelschil
    • 2 laurierblaadjes
    • 10 g verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5. Verhit de olie in een grote (braad)pan en bak hierin de bleekselderij en ui 2 min. Voeg de champignons toe en bak ze 3 minuten mee.
    2. Strooi de rijst in de pan en schep alles om. Schenk de hete bouillon erbij en voeg bonen, worst, reepjes sinaasappelschil, laurierblad, 1/2 theel. zout en wat peper toe. Breng dit aan de kook.
    3. Sluit de braadpan of doe de pilaf over in een voorverwarmde ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie. 20 minuten in de oven zetten tot de rijst gaar is. Schep de peterselie door de pilaf en direct serveren.

    Variaties •

    Gebruik wilde of exotische paddenstoelen in deze pilaf. • De pilaf krijgt nog meer smaak als u 1 1/2 dl van de bouillon vervangt door droge cider of witte wijn.

    Winkeltip

    Gebruik bij voorkeur echte basmatirijst voor deze pilaf: pakken rijst die een ‘droge korrel’ beloven, vergen vaak een langere kooktijd en verliezen een groot deel van hun aroma. Vindt u rijst koken moeilijk, dan zult u met een pilaf of een roerbakgerecht toch een goede, droge korrel krijgen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren