Pilaf met zalm en doperwten

    Pilaf met zalm en doperwten

    4keer bewaard
    55min


    Maak dit als eerste!

    Zalm uit blik is veelzijdig en gezond: deze vis bevat veel omega-3-vetzuren. In combinatie met rijst, subtiel gekruid met kardemom, en diepvriesdoperwten vormt dit een heel gemakkelijke maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 140 g wilde rijst, afgespoeld
    • 1 laurierblad
    • 6 groene kardemompeulen, alleen het zaad
    • 1 liter kokendhete groentebouillon
    • 400 g roze zalm uit blik
    • 200 g ongepelde basmatirijst, afgespoeld
    • 2 theel. komijnzaad
    • 280 g diepvriesdoperwten, ontdooid
    • 4 bosuitjes, in smalle ringetjes
    • geraspte schil van 1 citroen
    • 2 eetl. korianderblad, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. De wilde rijst in een grote pan aan de kook brengen met laurier, kardemom en bouillon. Het vuur lager draaien en de rijst in een afgesloten pan 15 minuten laten koken.
    2. Intussen de zalm laten uitlekken, maar het vocht uit het blikje opvangen. Vel en graten verwijderen en de vis in vlokken verdelen. Basmatirijst en het zalmvocht aan de pan toevoegen en een snufje zout erbij strooien. Het water opnieuw aan de kook brengen, de rijst eenmaal omscheppen en afgedekt nogmaals 15 minuten op een laag vuur laten koken.
    3. Het komijnzaad 2-3 minuten in een kleine koekenpan op matig vuur roosteren tot het aroma vrijkomt. Daarbij af en toe schudden. Het zaad direct op een schoteltje overdoen.
    4. Doperwten en komijn aan de rijst toevoegen en er met een vork luchtig doorheen scheppen. Laat de pilaf afgedekt nog 5 minuten sudderen en voeg dan de zalm door (zonder die door de rijst te scheppen). Het geheel nogmaals 5 minuten laten sudderen tot alle bouillon is opgenomen.
    5. Tot slot bosui, citroenschil en koriander met een vork door de pilaf scheppen. Laurierblad verwijderen en op smaak brengen met zout en peper. Garneren met partjes citroen.

    variatie

    • Voor een vegetarische versie laat u de zalm achterwege. Voeg dan in stap 1 een kaneelstokje toe aan de bouillon. Roer samen met de doperwten 400 g gemengde bonen of kikkererwten uit blik (uitgelekt en afgespoeld) erdoor. Schep 5 min. voor het einde van de kooktijd 225 g kleingesneden spinazie toe. Vervang de koriander door fijngesneden munt.

    GARNEREN MET

    partjes citroen

    INFO

    514 kcal. * 80 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren