Pitabroodjes met kruidige honingkip
1 / 1 Foto van:  Lidy Nooij
Blader

Pitabroodjes met kruidige honingkip

Vijfkruidenpoeder is een aromatisch mengsel van kaneel, kruidnagel, venkelzaad, steranijs en Szechuanpeper. Deze specerijmelange wordt veel gebruikt in de Chinese keuken. In dit recept geeft het een oosters accent aan gevulde pitabroodjes.

Lidy Nooij

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 3 eetl. citroensap
  • 2 eetl. vloeibare honing
  • 1/2 theel. Chinees vijfkruidenpoeder
  • 3 kipfilets, elk ca. 140 g
  • 4 grote (volkoren)pitabroodjes
  • 3 grote slablaadjes, in dunne reepjes
  • 16 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 grote wortel, grofgeraspt
  • Voor de gekruide yoghurtdressing met citroen
  • 1½ dl magere yoghurt
  • 2 eetl. peterselie, fijngesneden
  • ½ eetl. citroensap
  • geraspte schil van ½ citroen

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Neem een diep bord waar de kipfilets naast elkaar precies inpassen. Vermeng hierin 3 eetlepels citroensap met de honing en het vijfkruidenpoeder. Kerf elke kipfilet driemaal diep in. Wrijf de kipfilets goed in met de marinade, vooral in de inkepingen. Leg ze in de marinade en laat ze afgedekt met plasticfolie minstens 30 minuten in de koelkast marineren.
  2. Vermeng voor de dressing yoghurt, peterselie, citroenschil en -sap en wat zout en peper. Bewaar de dressing tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  3. Neem de kipfilets 10-15 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de grill voor op een matige stand. Bekleed een grillbakplaat met aluminiumfolie. Leg de kipfilets erop en grill ze 15-20 minuten niet te dicht onder de hittebron tot ze door en door gaar zijn. Bestrijk de kipfilets af en toe met de marinade en keer ze halverwege.
  4. Snijd de kipfilets in dunne, schuine plakjes en laat ze afkoelen.
  5. Besprenkel de pitabroodjes met een beetje water en leg ze 2-3 minuten onder de grill. Schep ondertussen de dressing door de sla, tomaatjes en wortel.
  6. Snijd de pitabroodjes aan één kant open. Vul ze met plakjes kip en salade. Serveer direct.

variatie

• Gegrilde kipfilet is ook heel geschikt als beleg voor een ‘gewone’ sandwich. Rooster per sandwich 2 sneetjes meergranenbrood. Schep gemengde slablaadjes en komkommerschijfjes om met de dressing. Beleg de sandwiches met deze salade en de plakjes kip.

INFO

89 g groente & fruit * 349 kcal. * uit het vuistje

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties