Pitapizza

    Pitapizza

    3keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Deze kleine pizza's maakt u met ingrediënten uit de voorraadkast en zijn pijlsnel klaar. Ze worden belegd met ham, sappige ananas en zoete maïs en vormen zo een smakelijk tussendoortje. Pitapizza's bevatten veel minder zout dan de meeste kant-en-klare pizza's.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 volkorenpitabroodjes (of pita's met sesamzaad)
    • 3 eetl. tapenade van zongedroogde tomaatjes
    • 1 theel. olijfolie
    • 1 eetl. verse oregano, fijngesneden, of 1 theel. gedroogde
    • 125 g magere ham, in dunne reepjes
    • 425 g ananas op sap (blik), uitgelekt
    • 200 g maïs uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 125 g magere mozzarella, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5. Leg de pitabroodjes op een bakplaat. Vermeng de tapenade met olijfolie, oregano en wat verse zwarte peper en bestrijk de broodjes hier dun mee.
    2. Schik de helft van de hamreepjes op de broodjes. Verdeel er de stukjes ananas (snijd ze zo nodig kleiner) en maïs over. Leg de resterende hamreepjes erop en bestrooi de pizza's met de kaas.
    3. Bak de pizza's ong. 15 minuten tot de kaas smelt en goudbruin begint te kleuren. Neem de pizza's uit de oven, laat ze enkele minuten afkoelen en serveer.

    variaties

    • Voor pizza's met tonijn bestrijkt u de pitabroodjes niet met het tapenademengsel maar met 3 eetl. rode of groene pesto. De ham vervangt u door 200 g tonijn op water (blik), uitgelekt. Garneer de pizza's kort voor serveren met enkele halve zwarte olijven (ontpit). * • Voor pitapizza's met ui, blauwschimmelkaas en walnoten bakt u 2 in dunne ringen gesneden rode uien 7-8 min. in 1 eetl. olijfolie; vermeng ze met 3 eetl. tapenade van zongedroogde tomaatjes, een snufje gedroogde kruiden en wat peper. Bestrijk de pitabroodjes met dit uienmengsel en verkruimel er 150 g gorgonzola over. Bak de pizza's 8 min., strooi er 50 g grofgehakte walnoten over en bak ze nog 3-4 min. tot de noten mooi kleuren.

    INFO

    110 g groente & fruit * 360 kcal. * feest-eten

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren