Pittige Aziatische krabsoep

    Pittige Aziatische krabsoep

    4keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Deze romige soep in Zuidoost-Aziatische stijl, waarin verse krab wordt gecombineerd met kokosmelk, chilivlokken en limoensap, is snel en gemakkelijk te bereiden. Serveer hem met brood en een salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 g vers krabvlees (wit en bruin gescheiden)
    • 6 sjalotten, in ringetjes
    • 1 teen knoflook, versnipperd
    • 8 dl kokendhete visbouillon (van blokjes)
    • 75 g basmatirijst
    • 1 1/2 theel. chilivlokken
    • 2 theel. vissaus
    • 2 dl kokosmelk
    • sap van 1 limoen
    • 3 eetl. vers korianderblad, gemengd met 2 bosuitjes, in schuine ringetjes, ter
    • garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe het bruine krabvlees met sjalotten, knoflook en visbouillon in een keukenmachine en pureer dit tot een glad mengsel.
    2. Schenk het krabmengsel in een pan en voeg rijst en chilivlokken toe. Breng de soep aan de kook en draai het vuur laag. Laat de soep afgedekt ca.10 minuten koken tot de rijst net gaar is.
    3. Vissaus, kokosmelk en limoensap door de soep roeren. Voeg het witte krabvlees toe en laat de soep goed doorwarmen. Voeg een beetje zout en peper toe. Schep de soep in kommen, strooi er koriander en bosuitjes over en serveer hem direct.

    Serveeridee

    Heeft u genoeg tijd, serveer deze soep dan met een rauwkostsalade van wortel, bleekselderij, ui, komkommer en/of andere groenten, die u omschept met een klein beetje rijstazijn of wittewijnazijn.

    Pittige Aziatische garnalensoep … ander idee

    Als vers krabvlees niet voorradig is, kunt u deze soep ook met garnalen bereiden. Hak 200 g gekookte, gepelde garnalen in een keukenmachine fijn met sjalotten, knoflook en bouillon. Schenk dit in de pan, voeg rijst en chilivlokken toe en kook deze gaar in de soep. Voeg nog 200 g gekookte, gepelde garnalen toe. Breng de garnalensoep verder op smaak met vissaus, kokosmelk en limoensap. Laat hem goed doorwarmen. Garneer hem met fijngesneden korianderblad en een rode Spaanse peper (in ringetjes).

    … in de winkel

    • Bestel vers krabvlees bij uw visboer en vraag hem het witte en het bruine vlees van elkaar te scheiden. Gebruik vers krabvlees op de dag van aankoop. * • Gebruik voor dit recept geen krab uit blik: deze heeft niet genoeg smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren