Pittige bonensoep
1 / 1 Foto van:  Lidy Nooij
Blader

Pittige bonensoep

Deze verwarmende soep met verschillende soorten bonen en groenten levert veel voedingsvezels en is ideaal op een koude winteravond. Serveer er knapperig stokbrood bij om in de soep te dopen.

Lidy Nooij

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 2 eetl. plantaardige olie
  • 1 ui, versnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 rode paprika, zaad verwijderd en in stukjes
  • 1 groene paprika, zaad verwijderd en in stukjes
  • 125 g kleine champignons, in plakjes
  • 1/2 theel. chilipoeder, of naar smaak
  • 1 theel. gemalen komijn
  • 400 g gemengde bonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
  • 400 g kleingesneden tomaten uit blik
  • 6 dl tomatensap
  • 3 dl groentebouillon
  • 2 eetl. korianderblad, fijngesneden

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

  1. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin al roerend ui, knoflook en paprika 2-3 minuten. Voeg champignons, chilipoeder en komijn toe en schep alles nog ca. 30 seconden op laag vuur om.
  2. Voeg bonen, tomaat, het tomatensap, bouillon en koriander toe. Roer alles goed door en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met het deksel schuin op de pan 20 minuten zachtjes op een laag vuur koken tot alle groenten gaar zijn.
  3. Schep de soep in kommen en garneer elke portie met 1 eetlepel crème fraîche en wat verse plukjes koriander.

SERVEREN MET

4 eetl. magere crème fraîche, plukjes koriander.

kokstips

• Blikken gemengde bonen bevatten sojabonen, pintobonen, oogbonen, rode kidneybonen, adukibonen en kikkererwten. Als die niet verkrijgbaar zijn, kunt u zelf verschillende bonen met elkaar combineren, of slechts één soort gebruiken. Spoel de bonen voor gebruik af onder de kraan, dan wordt de soep minder zout. * • Voeg chilipoeder naar smaak toe. Zuiver chilipoeder is behoorlijk pittig; u hebt dus maar een klein beetje nodig. Kant-en-klare mengsels met chilipoeder, komijn en andere specerijen zijn wat milder; hiervan kunt u tot 1 eetl. gebruiken; de afzonderlijke komijn kan dan achterwege blijven. * • In plaats van tomaten uit blik plus tomatensap kunt u ook 750 ml gezeefde tomaten (passata) gebruiken, met eventueel nog wat extra bouillon om de soep aan te lengen.

INFO

232 kcal. * vooraf bereiden * 248 g groente & fruit

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties