Pittige kabeljauwschotel met kikkererwten en spinazie

    Pittige kabeljauwschotel met kikkererwten en spinazie

    13keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Malse kabeljauw wordt hier zachtjes gestoofd in een aromatische, licht pittige saus met kleurige groenten en kikkererwten. Serveer stokbrood bij deze voedzame, slanke maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 ui, vergesnipperd
    • 1 groene chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 2 wortels, geschrapt en in stukjes
    • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
    • 40 g verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 6 groene kardemompeulen, alleen de zaadjes
    • 1 theel. gemalen kurkuma
    • 5 dl kokendhete vis-, kippen- of groentebouillon
    • 600 g dikke kabeljauwfilet, zonder vel en in blokjes van 2-3 cm
    • 400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 500 g tomaten, ontveld en in vieren
    • 150 g diepvriesdoperwten
    • 250 g jonge spinazie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote, diepe koekenpan en schep hierin ui, chilipeper, wortel bleekselderij, gember, knoflook en kardemomzaad even om. Smoor de groenten 5 minuten afgedekt op matig vuur.
    2. Roer de kurkuma door de groenten, De bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Draai het vuur laag en laat de groenten 10 minuten zachtje koken tot ze bijna gaar zijn.
    3. Kabeljauw, kikkererwten, tomaat en doperwten toevoegen. Schep alles voorzichtig door elkaar en zorg dat u daarbij de vis niet breekt. Breng de visschotel net aan de kook en schep de spinazie erop (omscheppen hoeft niet). Verwarm het gerecht afgedekt nog 5 minuten op een laag vuur tot de vis stevig en gaar is en de spinazie geslonken.
    4. Werk de spinazie met een vork voorzichtig door de visschotel. Schep het gerecht in diepe borden en serveer direct.

    variaties

    • Andere soorten witvis of zalmfilet zijn eveneens geschikt voor dit gerecht. Combineer zalm bijv. met flageolets of cannellinibonen. * • Voor een vegetarische versie kunt u de vis vervangen door 8 hardgekookte eieren, gehalveerd (leg ze aan het einde van stap 3 op het gerecht en laat ze even doorwarmen); of voeg 400 g rode kidneybonen of borlottibonen toe aan de kikkererwten. Gebruik hierbij groentebouillon.

    INFO

    veel groenten * 350 g groente & fruit * 342 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Danswa
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 15 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren