Pittige kipfajita's

    Pittige kipfajita's

    3keer bewaard
    16min


    Maak dit als eerste!

    Deze gevulde tortilla's met kip zijn lekker pittig en bovendien snel klaar. Zoete, aromatische papaja is ook nog eens rijk aan bètacaroteen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 grote kipfilets
    • 2 eetl. cajunkruiden
    • enkele druppels tabasco, naar smaak
    • 8 zachte bloemtortilla's
    • 1 papaja
    • 3 eetl. olijfolie
    • sap van 1 limoen
    • 125 g gemengde slablaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:16min 

    1. Snijd elke kipfilet overlangs in ong. 8 dunne reepjes. Strooi de cajunkruiden op een bord en wentel de reepjes kip erdoor. Druppel er een beetje tabasco over. Laat de kruiden 5 minuten intrekken.
    2. Intussen de tortilla's volgens de gebruiksaanwijzing verwarmen. Snijd de papaja overlangs doormidden en verwijder het zaad. Snijd elke papajahelft overlangs in 8 plakjes en schil deze.
    3. 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan verhitten en hierin de reepjes kip 6 minuten op matig vuur verhitten. Schep hierin de reepjes kip 6 minuten op matig vuur om. Neem de pan van het vuur, sprenkel de helft van het limoensap over de kip en roer de aanbaksel van de bodem los.
    4. Verdeel de slablaadjes over de warme tortilla's. Sprenkel er de rest van de olijfolie en het limoensap over, en naar smaak peper en zout. De reepjes kip en papajapartjes erop scheppen, de tortilla's rollen en serveren.

    variaties

    • In plaats van papaja kunt u ook reepjes mango gebruiken. * • Cajunkruiden zijn typerend voor de keuken van New Orleans. Ze bevatten veelal chilipoeder. U kunt ook een ander specerijenmengsel gebruiken.

    INFO

    114 g groente & fruit * 509 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren