Pittige kipsalade met mango

    Pittige kipsalade met mango

    12keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een eigentijdse, lichtere versie van het traditionele Engelse gerecht Coronation Chicken. De bekende currysmaak en groenten hebben een Zuidoost-Aziatische draai gekregen met pittige Thaise currypasta en sappige stukjes verse mango. Dit is de perfecte salade voor een zomerse lunch, geserveerd met geroosterd naanbrood of pitabroodjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 g ongezouten cashewnoten
    • 4 eetl. magere yoghurt
    • 2 eetl. magere mayonaise
    • 2 theel. mangochutney
    • ½ theel. tomatenpuree
    • ½ theel. rode Thaise currypasta (potje)
    • 1 bolletje gekonfijte gember op siroop (ca. 15 g), fijngesneden
    • geraspte schil van 1 limoen
    • 3 gare kipfilets (totaal ca. 400 g), in blokjes van 2-3 cm
    • 4 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
    • 100 g zachte, gedroogde abrikozen, in dunne reepjes
    • 100 g rucola
    • 1 mango, geschild, pit verwijderd en in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Extra tijd: 18min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verspreid de cashewnoten over een bakplaat en rooster ze enkele minuten tot ze goudbruin kleuren. Laten afkoelen en grof hakken.
    2. In een kom yoghurt, mayonaise, chutney, tomatenpuree, currypasta, gember en limoenschil tot een gladde dressing roeren.
    3. Kip, bleekselderij en abrikozen door de dressing scheppen.
    4. Op een schaal een bedje rucola en plakjes mango leggen en daarop het kipmengsel scheppen. Bestrooi de salade met cashewnoten en serveren.

    variaties

    • Deze salade is ook erg lekker als beleg voor sandwiches: kip, bleekselderij, mango en abrikozen in kleine blokjes snijden en vermeng ze met de dressing. Beleg hiermee volkorenbroodjes en voeg wat rucolablaadjes toe. * • Hebt u restjes kalkoen over? Verwerk ze in plaats van de kip in deze salade.

    kokstip

    • U kunt de dressing 2 dagen van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. De salade kan tot 4 uur van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden weggezet.

    INFO

    303 kcal. * 124 g groente & fruit * vooraf bereiden

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Frunzie
    van
    0

    Tong strelend - 24 nov 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren