Pittige penne met pompoen

    Pittige penne met pompoen

    5keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Zachte pompoen, verkruimelde geitenkaas, pittige komijn en chilivlokken vormen een overheerlijke, romige pastasaus die u in een handomdraai op tafel zet. Geef er een gemengde salade bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 g penne
    • 1 kg pompoen, zo nodig geschild, in stukjes van 2 cm
    • 1 eetl. olijfolie
    • ¼ theel. chilivlokken, of naar smaak
    • ¼ theel. komijn, of naar smaak
    • 150 g zachte geitenkaas, verkruimeld
    • 50 g geraspte Parmezaanse kaas of andere harde Italiaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een pan lichtgezouten, kokend water de penne met de pompoenblokjes ong. 12 minuten koken tot de pompoen zacht is en de pasta beetgaar. Afgieten en daarbij 1 dl kookvocht opvangen.
    2. De olijfolie in de warme pastapan schenken en chilivlokken en komijn toevoegen. Onder voortdurend omscheppen 1 minuut op een laag vuur verwarmen en de pan vervolgens van het vuur nemen.
    3. Pasta en pompoen terug in de pan scheppen en opgevangen kookvocht toevoegen. Alles losjes door elkaar scheppen, geitenkaas en wat zout en peper toevoegen, de pasta in een verwarmde schaal scheppen en bestrooien met Parmezaanse kaas. Direct serveren.

    Winkeltip

    U kunt een pompoen enkele weken bewaren, zolang u hem niet opensnijdt. Bewaar hem op een koele, donkere plaats en controleer regelmatig of hij nog goed is.

    Tagliatelle met pompoen en spekjes: … ander idee

    Schil 1 kg pompoen of flespompoen en snijd hem in blokjes. Doe deze in een braadslee en voeg 1 grote rode ui (in ringen) en 150 g spekreepjes toe. Sprenkel er 2 eetl. olijfolie over en rooster de groenten 17 min. in een voorverwarmde oven (210°C/gasstand 7). Daarbij regelmatig omscheppen. Voeg 2 eetl. pijnboompitten en 2 uitgeperste tenen knoflook toe en rooster alles nog 3 min. Kook intussen 350 g tagliatelle verde volgens de gebruiksaanwijzing en giet ze af. Schep pasta en geroosterde groenten door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer met een kommetje geraspte Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren