Pittige rijst met kikkererwten

    Pittige rijst met kikkererwten

    17keer bewaard
    35min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Deze rijstschotel met lichte kerriesmaak vormt een voedzame, vegetarische maaltijd, waarin kikkererwten voor voldoende eiwit zorgen. Serveer er yoghurtraita (zie deze website) en mangochutney bij. Een frisse salade van malse spinazieblaadjes maakt het helemaal af.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 1 ui, in ringen
    • 3 eetl. niet te scherpe currypasta
    • 175 g basmatirijst, afgespoeld
    • 5 dl kokendhete groentebouillon
    • 1 zoete aardappel (bataat), geschild en in blokjes
    • 4 middelgrote tomaten, in kleine stukjes
    • 25 g gele rozijnen
    • 400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 3 eetl. korianderblad, fijngesneden
    • 50 g ongezouten cashewnoten, grofgehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de uienringen 7 minuten voortdurend omscheppend tot ze licht kleuren. De currypasta erdoor roeren en de uienringen nogmaals ong. 1 minuut fruiten.
    2. De rijst door het uienmengsel scheppen, bouillon, bataat, tomaat en rozijnen toevoegen, de pan aan de kook brengen en het vuur vervolgens laag draaien. Laat de rijst afgedekt 20-25 minuten af en toe omscheppend zachtjes koken tot hij beetgaar is en alle vocht is opgenomen. Zo nodig nog wat bouillon toevoegen als het geheel te droog dreigt te worden.
    3. Schep de kikkererwten erdoor en laat deze goed warm worden. Wat zout, peper en koriander toevoegen. Strooi de cashewnoten erover en serveer.

    kokstip

    • Spoel de rijst voor gebruik in een zeef onder koud water af; zo verwijdert u het teveel aan zetmeel en krijgt u luchtige rijst.

    variatie

    • U kunt aan het einde van de kooktijd eventueel wat in blokjes gesneden tahoe door de rijstschotel scheppen; of, voor een niet-vegetarische variant, stukjes gare kip.

    INFO

    175 g groente & fruit * 434 kcal. * zoet en pittig

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren