Pittige rijstschotel met bonen en peper

    Pittige rijstschotel met bonen en peper

    5keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Deze snelle variant op een West-Indische klassieker, rijst met bonen, vormt een voedzaam eenpansgerecht. De pepers zorgen voor een extra pittig accent. Serveer hierbij een salade van malse jonge spinazie en ijsbergsla.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 1 grote ui, versnipperd
    • 1 rode paprika, kleingesneden
    • 2 grote tenen knoflook, geperst
    • 1-2 rode Spaanse pepers, zaad verwijderd en fijngesneden (zie de Winkeltip)
    • 150 g chorizo of andere pittige worst, in blokjes
    • 250 g basmatirijst, gewassen
    • 4 dl kokosmelk uit blik
    • 6 dl kokendheet water of kippenbouillon (van blokje)
    • 2 takjes tijm, plus wat extra ter garnering
    • 1 laurierblaadje
    • 400 g oogbonen of duivenerwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. In een grote pan met zware bodem de olie verhitten en hierin ui, paprika, knoflook en Spaanse peper 5 minuten bakken. Blokjes worst en rijst toevegen en 1-2 minuten door het uienmengsel scheppen. Kokosmelk en water of bouillon toevoegen. Wat zout en peper toevoegen, aan de kook brengen, kruiden toevoegen en de rijst in 10 minuten op een laag vuur gaarkoken.
    2. De bonen of erwten door de rijst scheppen en het gerecht nog 5 minuten laten sudderen tot het door en door warm is en de rijst beetgaar. Vlak voor serveren nog wat tijm erover strooien.

    Winkeltip

    Maak dit gerecht zo pittig als u aandurft: experimenteer hiervoor ook eens met Madame Jeanette, habanero of scherpe thai.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren