Bier puntjes

    Bier puntjes

    23keer bewaard
    40min


    70 personen hebben dit gemaakt

    Deze puntjes krijgen hun speciale smaak van bruin bier en een vleugje kaneel en honing. Dit recept is speciaal voor de broodmachine.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 285 ml bruin bier
    • 1 eetlepel boter
    • 1 mespuntje kaneelpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 2 eetlepels honing
    • 540 gr bloem
    • 7 gr droog gist
    • 2 eetlepels boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. 3-4 uur van tevoren het flesje bier open, op kamertemperatuur laten komen en 'dood' laten slaan.
    2. Bier, boter, kaneel, zout en honing in de bakvorm van de broodmachine doen. Meel en gist toevoegen (goed opletten dat het gist niet in aanraking komt het het vocht!). Kies het deegmenu en druk op Start.
    3. Nadat het deeg is gerezen uit de bakvorm halen. In een lange rol vormen en in stukken snijden om puntjes te vormen. Op een bebloemde bakplaat leggen en ong. 45 minuten laten rijzen. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    4. De bovenkant van de puntjes met gesmolten boter bestrijken.
    5. 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de broodjes goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren