Pittige spiesjes met kiwi

    Pittige spiesjes met kiwi

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    Kiwi geeft een zoetzuur smaakaccent aan deze snelle spiesjes. Bovendien bevat het sap een enzym dat vlees nog malser maakt. Serveer hierbij pitabroodjes of bloemtortilla's met pitten en zaden, en tzatziki of raita.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 g lamsbout, in stukjes van 3-4 cm
    • 1 rijpe kiwi
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 1 eetl. geraspte verse gemberwortel
    • 1 theel. korianderzaad, gekneusd
    • 1 theel. komijn, gekneusd
    • 2 kleine uien, elke in 8 partjes
    • 1 limoen, in partjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. De blokjes vlees in een kom doen. Kiwi schillen, het vruchtvlees prakken en aan de kom toevoegen. Knoflook, gember en specerijen toevoegen. Vlees en marinade door elkaar scheppen en afgedekt 5 minuten laten marineren.
    2. De grill op de hoogste stand voorverwarmen. . Steek de stukjes vlees en de partjes ui om en om aan 4 lange, metalen spiesen, schep de resterende marinade erover en bestrooi ze met wat zout en peper.
    3. Leg de spiesjes 8-10 minuten onder de grill, tot ze gaar en goudbruin zijn, en keer ze tussentijds af en toe. Steek aan het uiteinde van elk spiesje een partje limoen en serveer de spiesjes.

    … werk vooruit

    Schep de blokjes lamsvlees om met de marinade (stap 1) en laat ze wat langer (maximaal 3 uur) marineren in de koelkast. Ze worden dan nog malser en extra lekker van smaak.

    … probeer dit

    Deze spiesjes kunt u ook op de barbecue grillen: alle voorbereidingen (inclusief marineren) kunt u van tevoren doen. Grill ze op de barbecue zoals aangegeven in het basisrecept.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren