Plaatpizza

    Plaatpizza

    3keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Deze rechthoekige pizza is gemakkelijk in vierkanten te snijden en dus ideaal voor een feestje. De zonnebloempitten geven het pizzadeeg een heerlijke, nootachtige smaak en consistentie.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 g kant-en-klare broodmix met zonnebloempitten (of naar wens)
    • 1 eetl. rozemarijnnaaldjes, fijngesneden
    • 50 g ansjovis op olie, uitgelekt
    • 3 eetl. halfvolle melk
    • 1½ dl gezeefde tomaten (passata)
    • 200 g champignons, in dunne plakjes
    • 400 g tonijn op water (blik), uitgelekt en in vlokken verdeeld
    • 200 g kerstomaatjes, in vieren gesneden
    • 2 eetl. kappertjes, afgespoeld
    • 150 g ricotta
    • 1 eetl. olijfolie
    • 4 eetl. basilicum, in flinters

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. In een kom de broodmix vermengen met rozemarijn en het deeg vervolgens volgens de gebruiksaanwijzing bereiden. Laat het deeg ong. 5 minuten rusten.
    2. Rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van ong. 27x40 cm (of ter grootte van uw bakplaat). Leg de deeglap er voorzichtig in en druk het deeg in de hoeken aan. Losjes afdekken met een schone theedoek en op een warme plaats laten rusten terwijl u het beleg bereidt.
    3. De ansjovis in een kommetje doen en de melk erover sprenkelen. 5 minuten laten staan. De ansjovis afgieten en de visjes fijnsnijden (door ze in melk te weken, worden ze wat minder zout).
    4. De pizzabodem tot aan de randen bestrijken met passata en verdeel er de champignons en vervolgens tonijn over. Tenslotte kerstomaatjes, kappertjes en fijngesneden ansjovis erover verdelen. Met een theelepel de ricotta erover smeren en besprenkelen met olijfolie.
    5. De pizza 25 minuten bakken tot hij langs de randen goudbruin kleurt en laat hem op een rooster enigszins afkoelen. In 6 stukken snijden, basilicum erover strooien en direct serveren.

    variaties

    • Als uw kinderen niet zo van ansjovis en kappertjes houden, kunt u deze vervangen door stukjes paprika, maïs of hamblokjes. * • Gebruikt u gewone broodmix, meng dan zonnebloempitten, pompoenpitten of sesamzaad door het deeg.

    INFO

    138 g groente & fruit * 452 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren