Pizza quattro stagioni

    Pizza quattro stagioni

    3keer bewaard
    1uur40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze ‘vierseizoenenpizza’ is zo gevarieerd belegd dat hij voor iedereen wel een lekker stuk heeft. Minder vet en zout dan kant-en-klare pizza's, maar beslist niet minder lekker. Laat u niet afschrikken door de lange lijst ingrediënten: een pizza bakken is leuk en heel gemakkelijk.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de pizzabodem
    • 350 g bloem
    • 1 zakje instantgist (ca. 6 g)
    • ¼ theel. zout
    • 2 eetl. olijfolie
    • ca. 2 dl lauwwarm water
    • Voor het beleg
    • 150 g jonge preitjes, in ringetjes
    • 125 g champignons, in plakjes
    • 1 eetl. wittewijnazijn
    • 2 geroosterde paprika's (uit pot), uitgelekt en in brede repen
    • 100 g artisjokken uit blik, uitgelekt
    • 1 teen knoflook, fijngesneden
    • 1½ dl gezeefde tomaten (passata)
    • 1 eetl. olijventapenade met ansjovis
    • 50 g parmaham, in dunne plakjes
    • 25 g ontpitte zwarte olijven, in plakjes
    • 50 g zongedroogde tomaatjes, in kleine stukjes
    • 50 g mozzarella, in smalle repen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. In een grote kom bloem met gist en zout vermengen. Maak een kuiltje in het midden en giet daar de olijfolie in. Roer vanuit het kuiltje precies zoveel lauwwarm water door de bloem dat u een glad deeg krijgt. Op een licht met bloem bestoven werkvlak 5 minuten kneden, tot het deeg glad en elastisch is. De kom afspoelen, lichty invetten met oljfolie en de deegbal erin leggen. Afdekken met keukenfolie en op een warme plek ong. 1 tot verdubbeld volume laten rijzen.
    2. Intussen de oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6 en het beleg bereiden. Prei, champignons en wijnazijn in een afgedekt pannetje 3-4 minuten op hoog vuur laten pruttelen. Daarbij regelmatig doorroeren. Paprika vermengen met artisjok en de knoflook door de gezeefde tomaat roeren.
    3. Het deeg op het met bloem bestoven werkblad neerslaan, nogmaals kneden en met de knokkels van uw handen uitrekken/drukken tot een ronde lap van 30-32 cm doorsnede. Leg deze bodem op een licht ingevette pizzablaat of -vorm.
    4. De pizzabodem gelijkmatig met de gezeefde tomaat bestrijken. Beleg één kwart met prei en champignons, een ander kwart met paprika en artisjokken, de volgende met tapenade en de plakjes ham en de laatste met de olijven en zongedroogde tomaatjes. Verdeel de kaas over de hele pizza.
    5. De pizza 25-30 minuten bakken tot de randen en het beleg licht beginnen te kleuren. Oregano erover strooien, de pizza in punten snijden en serveren.

    GARNEREN MET

    verse oregano

    variatie

    • In plaats van bloem zou u ook volkorenmeel of meergranenmeel kunnen gebruiken, maar de pizza wordt dan wel erg zwaar. Een mengsel van gelijke delen bloem en volkorenmeel geeft een beter resultaat. U kunt ook kant-en-klare broodmix gebruiken: volg in dat geval de aanwijzingen op de verpakking.

    INFO

    545 kcal. * 227 g groente & fruit * perfecte pizza

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren