Polenta met maïs

    Polenta met maïs

    1keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Een zongele, voedzame ovenschotel van polenta, maïskorrels en pittige kaas. Serveer hierbij een stevige, snelle tomatensaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. vers of gedroogd volkorenbroodkruim
    • 350 g instantpolenta
    • 1 theel. mosterdpoeder
    • 4 dl kokendheet water
    • 2 grote eieren, gescheiden
    • 400 g maïs met stukjes paprika uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 8 bosuitjes, in ringetjes
    • 2 eetl. bieslook, fijngesneden
    • 75 g pittige kaas, grofgeraspt
    • 1½ dl karnemelk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 8. Een grote ovenschaal van ca. 2½ liter licht met olie invetten en de binnenkant bestrooien met broodkruim.
    2. De polenta in een grote, hittebestendige schaal vermengen met mosterdpoeder, vervolgens het kokendhete water erover schenken en de polenta tot een glad mengsel roeren. Enigszins laten afkoelen en dan eierdooiers, mais, bosui, bieslook en ong. 40 gr kaas erdoor roeren. Karnemelk erbij schenken en vermengen, zodat het geheel uiteindelijk een glad mengsel wordt.
    3. In een andere kom het eiwit tot stijve pieken kloppen. 1 eetlepel eitwit door het polentamengsel scheppen om het wat luchtiger te maken. Resterende eiwit toevoegen. Schep het polentamengsel in de geprepareerde ovenschaal en strooi de resterende kaas erover. Schuif de ovenschaal 40-45 minuten in de oven, tot de polenta goudbruin is en stevig aanvoelt. Direct vanuit de ovenschaal serveren.

    kokstip

    • Karnemelk is een friszuur melkproduct dat minder vet bevat dan halfvolle melk. U kunt ook gewone, halfvolle melk gebruiken. Roer er 1 theel. citroensap door en laat dit 5 min. staan.

    INFO

    561 kcal. * 101 g groente & fruit

    variatie

    • U kunt deze polenta vullen met nog meer groenten, zoals blokjes wortel, preiringen of diepvriesdoperwten (ontdooien is niet nodig).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren