Pompoentaart met Parmezaanse kaas

    Pompoentaart met Parmezaanse kaas

    6keer bewaard
    1uur25min


    Maak dit als eerste!

    Pompoenen zijn tegenwoordig overal verkrijgbaar en geven allerlei gerechten een mooie kleur en heerlijke smaak. Het zoete, oranje vruchtvlees is rijk aan bètacaroteen en vitamine C en E.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor het deeg
    • 175 g volkorenmeel
    • 1 eetl. sesamzaad
    • 85 g harde plantaardige margarine (geschikt voor gebak), in kleine blokjes
    • Voor de vulling
    • 1 pompoen
    • 1 grote rode paprika, gehalveerd en zaad verwijderd
    • 1 eetl. olijfolie
    • 2 eieren
    • 1½ dl halfvolle melk
    • 3 eetl. Parmezaanse kaas of pecorino, versgeraspt
    • 2-3 snufjes chilivlokken of versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. De oven voorverwarmen op 210°C/gasstand 7. Meel, sesamzaad en een snufje zout in een kom vermengen, margarine toeoegen en met de vingertoppen tot een kruimelig deeg vemengen. 4-5 eetlepels ijskoud water toevoegen om een zacht deeg te maken. (U kunt het deeg ook in een keukenmachine maken.) Wikkel het deeg in keukenfolie en leg het 15-20 minuten in de koelkast.
    2. Intussen de pompoen in parten snijden en pitten en vezels verwijderen. Het vruchtvlees schillen en in in blokjes van 3 cm snijden. Paprika in ruitjes snijden, schep alle groenten in een braadslee, meng er de olijfolie door en wat versgemalen zwarte peper.
    3. 30 minuten roosteren tot de groenten licht gekleurd zijn. Uit de oven nemen en laten afkoelen. De oventemperatuur verlagen tot 180°C/gasstand 4 en een bakplaat in de oven schuiven om deze op te laten warmen.
    4. Neem het deeg uit de koelkast en rol het op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ca. 25 cm doorsnee. In een taartvorm van 21 cm doorsnee leggen en licht tegen bodem en rand drukken. Snijd de rand netjes bij.
    5. Eieren, melk en kaas in en wijde maatbeker of kom opkloppen. Chili(peper) toevoegen. De geroosterde groenten over de deegbodem verdelen en laat de vulling in het midden enigszins bol staan. Schenk het eiermengsel erover uit.
    6. Plaats de taartvorm op de voorverwarmde bakplaat en bak de taart 25 min. tot hij goudbruin en mooi gerezen is. Minstens 5 min. rusten alvorens warm of op kamertemperatuur te serveren.

    variaties

    • Vervang de pompoen door een flespompoen, die u bij natuurvoedingszaken kunt vinden. * • Vervang de helft van de pompoen door kleingesneden courgette en groene paprika.

    kokstip

    • U kunt deze taart van tevoren bakken en kort voor serveren opnieuw opwarmen.

    INFO

    230 g groente & fruit * vooraf bereiden * 509 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren