Portobello's met camembert en pijnboompitten

  30 minuten

  Grote, platte paddenstoelen zijn ideaal om te vullen. In dit recept worden ze belegd met romige kaas, bestrooid met pijnboompitten en geserveerd op sneetjes geroosterd brood; een elegant en gemakkelijk gerecht voor lunch of licht diner.


  1 persoon heeft dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 2 

  • 4 grote portobellopaddenstoelen
  • beetje olijfolie
  • 100 g camembert of brie
  • 15 g gedroogd volkorenbroodkruim
  • 15 g pijnboompitten
  • 4 sneetjes volkoren- of meergranenbrood
  • 1 rijpe vleestomaat

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

  1. Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5. Trek de steeltjes van de paddenstoelen(deze hebt u niet nodig). Was of schil de hoeden niet, maar veeg ze schoon met keukenpapier. Bestrijken met een beetje olijfolie en ondersteboven in een ondiepe braadslee met antiaanbaklaag leggen. Bestrooien met wat versgemalen zwarte peper en 10 minuten in de oven bakken.
  2. De kaas in dunne plakjes snijden en over de paddenstoelen verdelen. Broodkruim en pijnboompitten vermengen en over de kaas strooien. Schuif de gevulde paddenstoelen 5 minuten in de oven.
  3. Intussen het brood roosteren. Boter is niet nodig, maar u kunt de sneetjes indien gewenst met een beetje olijfolie bestrijken.
  4. De onder- en bovenkapjes van de tomaten snijden (dun) en de tomaat vervolgens in 4 plakken snijden. Beleg elk sneetje geroosterd bood met een plak tomaat en schep er een gevulde paddenstoel op. Serveer direct.

  kokstip

  • Bruine (kastanje)champignons of stevige witte exemplaren zijn ook geschikt: als ze maar groot en plat zijn. De donkere paddenstoelen smaken enigszins nootachtig.

  INFO

  322 kcal. * 113 g groente & fruit * zeer speciaal

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)